Δεν ήταν δυνατό να σιγήσει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε, στην τηλεόραση του Σκάι αυτή τη φορά, πως η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη Μακεδονία, καθώς και ότι δεν έχει πρόβλημα με το «Νέα Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς. «Το Βόρεια Μακεδονία σημαίνει μια χώρα που έσπασε στα δύο αλλά το Νέα Μακεδονία δεν θα συνιστούσε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη

Ο κ. Μπουτάρης, κόντρα στο ρεύμα, συνέχισε εκφράζοντας την άποψή του και για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο λέγοντας: «Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη. Δεν διέφερε από την ομιλία του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, δεν πρέπει να τους ποδοπατάμε αυτούς τους μύθους. Δεν είναι σωστό, όμως να πει ότι απειλούμαστε από τους Σκοπιανούς. Δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και να μιλήσει ο Μίκης κατά την άποψή μου».

Παραπληροφορημένοι στο συλλαλητήριο

Το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων δεν ενοχλεί τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων». Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο εκτίμησε επίσης ότι ήταν σαφώς μεγάλο, ωστόσο υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι». Τέλος, εκτίμησε πως ο Νίμιτς κάνει καλά τη δουλειά του.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη, οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο άλλα και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη Σερβομακεδόνικα.