ΕΚΛΟΓΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ | Πολιτικός Επιστήμονας ΕΚΠΑ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου με το συνδυασμό Ώρα Χαϊδάρι του Άρη Πανόπουλου

Σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Δήμου Χαϊδαρίου θα βρεθούμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τη νέα μας δημοτική αρχή. Οι εκλογές συνιστούν την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, γιατί μέσω της ψήφου μας είτε επιδοκιμάζουμε είτε αποδοκιμάζουμε την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Εν προκειμένω, καλούμαστε να ψηφίσουμε για το ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Χαϊδαρίου και ποια θα είναι τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Καλούμαστε, λοιπόν, να αξιολογήσουμε αν την προηγούμενη τετραετία η παρούσα δημοτική αρχή τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αν παραδίδει τον δήμο μας καλύτερο από ό,τι τον παρέλαβε. Οφείλουμε, βέβαια, στην αξιολόγησή μας να λάβουμε υπόψιν πως μεσολάβησε μια πανδημία, η οποία σίγουρα δυσκόλεψε τη διοίκηση Ντηνιακού, όμως υπήρξε η δέουσα αρωγή από την κυβέρνηση, η οποία στήριξε χρηματοδοτικά -και όχι μόνο- τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες.

Εκτός από την πανδημία, όμως, την τελευταία τετραετία έτρεξαν πολλά χρηματοδοτικά κονδύλια είτε με ευρωπαϊκούς πόρους είτε με κρατικούς, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δήμων και τη δημιουργία (ή βελτίωση) έργων υποδομής που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών. Δυστυχώς, η παρούσα διοίκηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, καθώς δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία που ακολούθησαν άλλοι δήμοι, όπως το Περιστέρι και η Αγία Βαρβάρα. Είδαμε αδυναμία του δημάρχου να εκπονήσει ουσιαστικά αναπτυξιακά έργα και παράλληλα τεράστια αδυναμία στην απορρόφηση κονδυλίων.

Προσωπικά, από την έρευνα που έκανα κατά τη διάρκεια που ηγήθηκα του συνδυασμού “Χαϊδάρι – Νέο Ξεκίνημα” διαπίστωσα πως όχι μόνο δεν εκσυγχρονίστηκε ο δήμος μας, αλλά αντιθέτως η διοίκηση Ντηνιακού αμέλησε να ασχοληθεί ακόμα και με τα αυτονόητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία του δήμου, με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να συναντούν αδιαφορία και γυρισμένες πλάτες, όταν ζητούν από τους αρμόδιους την αρωγή τους για τις υποδομές των σχολικών κτηρίων.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον 3

Σοκαρίστηκα, για παράδειγμα, όταν εκπαιδευτικοί μού είπαν ότι μαζεύουν λεφτά από το υστέρημά τους και πάνε τα σαββατοκύριακα να βάψουν οι ίδιοι τις αίθουσες στις οποίες διδάσκουν! Σοκαρίστηκα, επίσης, όταν έμαθα πως ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν κατέθεσε δασοτεχνικές μελέτες για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Δασών και στο Πράσινο Ταμείο αφήνοντάς την πόλη μας ουσιαστικά ανυπεράσπιστη μέσα στο καλοκαίρι, με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα να ξεσπάνε η μία μετά την άλλη.

Τα παραπάνω και πολλά περισσότερα ακόμα με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το Χαϊδάρι διοίκηση και να μην σπαταληθεί άλλος χρόνος. Για αυτόν το λόγο πήρα την απόφαση να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλο και να θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Ώρα Χαϊδάρι.

Η πρόταση του Άρη Πανόπουλου για το Χαϊδάρι είναι πλήρης και καλά μελετημένη, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος που για χρόνια ήταν άγνωστες λέξεις στο δήμο μας. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρώ πως είναι και η πρόταση Πανόπουλου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου, ο οποίος θα φέρει τους συμπολίτες μας στην πρώτη γραμμή των αποφάσεων.

Στις 8 Οκτωβρίου, λοιπόν, δεν εκλέγουμε απλώς την επόμενη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου. Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για το αύριο του τόπου μας και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση που νόμιζε πως με συναυλίες και καρναβάλια θα χόρταινε ο λαός άρτο και θεάματα. Η Ελλάδα αλλάζει, κάνει βήματα σταθερά μπροστά και δεν έχουμε περιθώριο να μείνει ο δήμος Χαϊδαρίου πίσω. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το άλμα προς το μέλλον.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button