ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Σχιστό στο “μενού” της συνάντησης Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στο Μαξίμου

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η “ιερή επένδυση” ετοιμάζεται σε έκταση 3.000 στρ. της Εκκλησίας στο Σχιστό, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για deal 700 εκατ. ευρώ, που αφορά βασικά ανάπτυξη χώρων logistics, οι οποίοι θα εξυπηρετούν το λιμάνι του Πειραιά, ένα μεγάλο συγκρότημα εμπορικών και οικιστικών χρήσεων, αλλά και ένα πάρκο έκτασης 700 στρ., που υπόσχονται 10.000 θέσεις εργασίας (περισσότερα εδώ: Η επένδυση γίγας “Σχιστό ΑΕ” υπόσχεται 10.000 θέσεις εργασίας).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση Κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (περισσότερα εδώ: Μητσοτάκης από Σχιστό: Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην αναπτυξιακή δυναμική της δυτικής Αττικής). 

Οι ανησυχιες της αυτοδιοίκησης:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button