ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η επένδυση γίγας “Σχιστό ΑΕ” υπόσχεται 10.000 θέσεις εργασίας

Η στήλη “dark-room” του οικονομικού σάιτ newmoney.gr έχει νεότερα για την “ιερή επένδυση” που ετοιμάζεται σε έκταση 3.000 στρ. (!) της Εκκλησίας στο Σχιστό, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για deal 700 εκατ. ευρώ (πριν μερικούς μήνες οι πληροφορίες ήταν για 800 εκατ. ευρώ), που αφορά βασικά ανάπτυξη χώρων logistics, οι οποίοι θα εξυπηρετούν το λιμάνι του Πειραιά, ένα μεγάλο συγκρότημα εμπορικών και οικιστικών χρήσεων, αλλά και ένα πάρκο έκτασης 700 στρ., που υπόσχονται 10.000 θέσεις εργασίας. Στη φάση αυτή δεν υπάρχει αναφορά σε “χωροθέτηση ζώνης με χρήση μεταφόρτωσης απορριμμάτων”, που περιλαμβανόταν στα αρχικά σχέδια (βλέπε Επένδυση – γίγας της Εκκλησίας στο Σχιστό: 3.000 στρέμματα, 800 εκατ. ευρώ!).

Ολόκληρο το δημοσίευμα:

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων της χώρας και το deal των 700 εκατ. στο Σχιστό

Το Υπερταμείο είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κάτοχος τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτων στη χώρα. Σε ημερίδα που διοργάνωσε προχθές στη Θεσσαλονίκη το Υπερταμείο, προσπάθησε να δώσει ένα στίγμα των σχεδίων αξιοποίησης των ακινήτων, όπου η κεντρική ιδέα είναι η ανάπτυξη των logistics. Ο CEO του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε για τις προοπτικές της Εγνατίας Οδού, για τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης και τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για την αξιοποίηση ακινήτων. Ο πρόεδρος του Ταμείου εστίασε στα logistics και η Chief Investment Officer αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που προετοιμάζει ή, αν προτιμάτε, “ωριμάζει” το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό αρκετών φορέων της δημόσιας διοίκησης. Γενικά από θεωρία καλά τα πήγαν, άντε τώρα να δούμε και πράξεις.

Πάντως, μια από αυτές τις πράξεις που περιμένουμε θα δούμε σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένο να πέσουν υπογραφές για τη συμφωνία της «Σχιστό ΑΕ» με τη Μονάδα Ωρίμανσης Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Η συμφωνία για το project των 700 εκατ. ευρώ αφορά την αξιοποίηση του τεράστιου Κτήματος Σχιστού Σκαραμαγκά, συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων, που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συγκεκριμένη περιοχή θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο και σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο αποθήκευσης και διαχείρισης προϊόντων που θα στηρίζει το λιμάνι του Πειραιά, ένα μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα εμπορικών και οικιστικών χρήσεων, αλλά και ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής, έκτασης 700 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ανοικτό στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Θα δημιουργηθούν -λέει- 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Μακάρι…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button