ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το “σμιγάδι” συναντά τους “Βιολιστές της στέγης του κόσμου”

Ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό συναπάντημα

Παρακολουθώ καιρό τώρα την σταθερά ανοδική πορεία των συντελεστών που απαρτίζουν το μουσικό σχήμα “σμιγάδι”, μιας εξαιρετικής ομάδας μουσικών. Ψυχανεμίζομαι λοιπόν πως η επόμενη παρουσίασή τους δεν μπορεί να μην αφήσει καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Μιλάω για τους δύο γνωστούς συντοπίτες μας, την Αναστασία Μιχαλοπούλου με την απολαυστικά εκφραστική φωνή της και τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο με την αξιόλογη παρουσία του στο λαούτο/ούτι/φωνή. Μαζί τους ο ανεπανάληπτος δεξιοτέχνης του βιολιού, Κυριάκος Γκουβέντας. Αυτή τη φορά συμπράττουν μουσικά με τους υπέροχους ‘’Βιολιστές της στέγης του κόσμου’’ υπό την μουσική διεύθυνση και επιμέλεια του Κυριάκου Γκουβέντα. 

Από Ανατολή σε Δύση

Η σύμπραξη αυτή φιλοδοξεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού αναβιώνοντας μουσικές και εποχές με αυθεντικότητα αλλά και εξαιρετική ποιότητα. Σε μια βραδιά ανάμεικτη από ήχους φορτωμένους στο τραίνο “Orient Express” δίνουν μια υπέροχη γεύση. Είναι ένα ταξίδι από Ανατολή σε Δύση την εποχή του Μεσοπολέμου. Στη μέση κάπου της διαδρομής κάνουν στάση για να μας ξεναγήσουν στα Καφέ αμάν με αστικά τραγούδια της Σμύρνης και της Πόλης.

Στο χρώμα αυτού του ιδιαίτερου μουσικού ύφους το Orient Express με τους “Βιολιστές της στέγης του κόσμου” και το “σμιγάδι” συμπράττουν σε ένα ξεχωριστό και ζεστό χώρο. Στον “Αστερίσκο” (ex-Άλικο) στου Ψυρρή. Θεωρώντας πως αυτό το ταξίδι θα είναι από τα ωραιότερα της καινούριας χρονιάς, συνιστώ να ανέβουμε στα βαγόνια του. Για να απολαύσουμε ως το τέλος την υπέροχη μελωδική διαδρομή.

INFO

“Αστερίσκος” (ex-Άλικο), Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή

6 Γενάρη, στις 9:00 το βράδυ

Μενέλαος Χρόνης

https://youtu.be/15Troehxrw0

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button