ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πολυπόθητο αντιπλημμυρικό… απέκλεισε τη γειτονιά

 

“Είμαστε όμηροι στα σπίτια μας”. Το άκουσμα της φράσης αυτής δημιουργεί την εντύπωση της υπερβολής. Ωστόσο η φωτογραφία δείχνει ότι η σκαμμένη  οδός Στυλίδος, στο κεντρικό Χαϊδάρι, είναι πράγματι εντελώς αποκλεισμένη και το οργισμένο μήνυμα του αναγνώστη μας δικαιολογημένο. Πάντως η δημοτική αρχή, στην οποία απευθυνθήκαμε για να μάθουμε τι συμβαίνει, είναι καθησυχαστική και λέει ότι η εκκρεμότητα στο εκτελούμενο έργο έχει φτάσει στο τέλος της.

Στη γειτονιά αυτή της Αστυθέας υλοποιείται αντιπλημμυρικό έργο που ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Η μικρή έκταση της παρέμβασης έπειθε και τον πιο δύσπιστο ότι σε μια – δυο βδομάδες, άντε ένα μήνα, το έργο θα ολοκληρωνόταν. Όμως δυο μήνες μετά το χαντάκι χάσκει ακόμη ανοιχτό και η ζωή των ανθρώπων, που περίμεναν επί δεκαετίες το αντιπλημμυρικό, έχει γίνει δύσκολη.

Όμως πληροφορηθήκαμε από υπεύθυνα χείλη, στο αντιπλημμυρικό έργο των οδών Ελ Αλαμέιν – Στυλίδος, υπήρξε ένα πρόβλημα τεχνικής φύσης. Επειδή η μηκοτομή του υπάρχοντος αγωγού ομβρίων επί της Συντ. Γιαννούλη, στον οποίο θα συναρμοστεί ο υπό κατασκευή αγωγός, είχε πολλές στροφές, κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφτεί κατά τη φάση της μελέτης, δημιουργήθηκε πρόβλημα στεγάνωσης της ένωσης. Τεχνικά συνεργεία έψαχναν τρόπο προκειμένου να γίνει η στεγανοποίηση, η οποία πράγματι ολοκληρώθηκε.

Το έργο βρίσκεται πια στη φάση της επίχωσης και της επαναφοράς. Οι αρμόδιοι μας διαβεβαίωσαν ότι η κυκλοφορία στην Στυλίδος θα αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατασκευάζεται το αντιπλημμυρικό της Αστυθέας

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button