ΕΛΛΑΔΑ

Το πετρέλαιο κίνησης για πρώτη φορά πιο ακριβό από την αμόλυβδη

Το ράλι στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται και ήδη το πετρέλαιο κίνησης είναι κατά 20% ακριβότερο σε σχέση με τις αρχές του μήνα. Διψήφια αύξηση μέσα στον Οκτώβριο και για το πετρέλαιο θέρμανσης, που πλέον είναι ακριβότερο από το φυσικό αέριο για τον καταναλωτή. Το πετρέλαιο κίνησης είναι για πρώτη φορά πιο ακριβό από την αμόλυβδη.

Η ψαλίδα φαίνεται ότι θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τουλάχιστον για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς οι αλλαγές σκηνικού είναι απρόσμενες στις τιμές της ενέργειας.

Όσον αφορά στις τιμές χονδρικής που ισχύουν για σήμερα 11/10 στην αγορά η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι στα 1,619 ευρώ ανά λίτρο, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τα τέλη Σεπτεμβρίου της τάξεως του 21,4%, ουσιαστικά περίπου 30 λεπτά. Έχει επιδράσει το γεγονός ότι σταμάτησε η οριζόντια επιδότηση με 15 λεπτά, αλλά από εκεί και πέρα, όλη η υπόλοιπη αύξηση είναι προϊόν των ανατιμήσεων που παρατηρούνται στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, κυρίως μετά την απόφαση του OPEC+ να περιορίσει την ημερήσια παραγωγή του πετρελαίου.

Δεν μένει ανεπηρέαστο το πετρέλαιο θέρμανσης. Μπορεί να μην έχει αρχίσει ακόμη η πώλησή του αλλά η τιμή χονδρικής του έχει φτάσει στο 1,47 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση από τις 30 Σεπτεμβρίου της τάξεως του 11,8%.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button