ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Το περιβάλλον στα χέρια του Δαφναίου Απόλλωνα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου η εκδήλωση στο Δαφνί με θέμα: «Το περιβάλλον στα χέρια του Δαφναίου Απόλλωνα», όπου Δαφναίος Απόλλων ο σύλλογος της συνοικίας. 

Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν, από τον ειδικό επιστημονικό σύμβουλο του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Δημήτρη Μπανούση, τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας «Όρος Αιγάλεω, κοιτώντας πίσω από την κουρτίνα». Η έρευνα κατέγραψε την χωρική κατανομή των παράνομων χωματερών και των οχλουσών δραστηριοτήτων στην περιοχή μελέτης, τις πυκνώσεις στερεών αποβλήτων κυρίως από παράγωγα οικοδομικής δραστηριότητας καθώς και μια σειρά δραστηριοτήτων που δεν τεκμαίρεται η νομιμότητά τους, όπως κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις συγκέντρωσης, αποθήκευσης και εμπορίας ανακυκλώσιμων μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων (συνήθως παλαιά μέταλλα) και πλήθος εμπορικών δραστηριοτήτων.

«Το περιβάλλον στα χέρια του Δαφναίου Απόλλωνα» 1

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση όπου τονίστηκε ότι η απουσία της κρατικής παρέμβασης και η ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν οδηγήσει σε περιβαλλοντική καταστροφή το όρος Αιγάλεω, παρόλο που αποτελεί το τελευταίο και μοναδικό φυσικό απόθεμα της υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα με την ομιλία, οι μικροί κάτοικοι του Δαφνίου, απόλαυσαν την παιδική ταινία Lorax και πραγματοποίησαν εικαστικές δημιουργίες με θέμα το περιβάλλον, με την βοήθεια της εικαστικού κας Αγάθης Γεωργιάδου.

Στην εκδήλωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσατσαρώνης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων κα. Ευμορφία Σάββα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού, Παιδικών Σταθμών και Κοινόχρηστων χώρων κα. Ελένη Μπέλα και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων κα. Μαρία Κοντογιάννη. Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης προσήλθαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ευάγγελος Ντηνιακός και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Καρατζαφέρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δαφνίου Χαϊδαρίου «Ο Δαφναίος Απόλλων» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button