ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη 26 Μαρτίου – Τι αλλάζει

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, εν μέσω κορωνοϊού, τίθεται σε ισχύ την προσεχή Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή, από 07.00 έως 21.00.
  • Σάββατο από 07.00 έως 20.00.

Κορωνοϊός και σούπερ μάρκετ: 15 τ.μ. ανά καταναλωτή

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού, σε κάθε καταναλωτή αντιστοιχούν 15 τ.μ. στο σούπερ μάρκετ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ δύο καταναλωτών ορίζεται στα 2 μέτρα.

Ήδη, οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση ανακοινώσεων σε εμφανή σημεία της εισόδου και σε ειδική διαγράμμιση για να βοηθήσουν στην εφαρμογή και τήρηση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η είδηση για το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού έρχεται την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε πως ο κάθε καταναλωτής έχει πλέον δικαίωμα να αγοράζει δύο αντισηπτικά από το ράφι, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button