ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το μέλλον των ΕΛΤΑ Χαϊδαρίου, στην εποχή των λουκέτων

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ δρομολογεί το κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική, κάποια και στη Δυτική Αθήνα, πχ στο Περιστέρι. Μήπως αυτή η εταιρική πολιτική συνεπάγεται κινδύνους και για το δικό μας υποκατάστημα της οδού Αγ. Στρατοπέδου, καθώς μάλιστα ήδη έχουμε βιώσει ένα λουκέτο στο Δάσος;

Ψάξαμε το ζήτημα αυτό, που ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Επιπλέον όμως θα ήταν μια ακόμη ψυχολογική ήττα για την πόλη. Μια ακόμη ψηφίδα απαξίωσης της τοπικής κοινωνίας και της ποιότητας ζωής με τη συνέχιση της διαδικασίας αποψίλωσης από σημαντικές υπηρεσίες, όπως ΔΟΥ, ΙΚΑ κτλ., που προκαλούν ταλαιπωρία στους Χαϊδαριώτες.

Πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει με αρκετή ακρίβεια τα συμβαίνοντα στην ΕΛΤΑ ΑΕ, μας είπε ότι η “γραμμή” για κλείσιμο αφορά υποκαταστήματα, κυρίως μικρά, που έχουν ελλειμματική λειτουργία. Για το λόγο αυτό δεν κινδυνεύει αυτό του Χαϊδαρίου, διότι είναι κερδοφόρο. Μάλιστα είναι από τα λίγα με πλήρη στελέχωση και με μόνιμο προσωπικό (όχι εργολαβικό), αν και δυστυχώς κατά περιόδους κάποιοι υπάλληλοι λείπουν σε αποσπάσεις.

Σημειώνουμε ότι τα ΕΛΤΑ λειτουργούν πια σαν ανώνυμη εταιρεία, χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις. Μέτοχοι είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο κατέχει το 90% του μετοχικού τους κεφαλαίου, και η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E. με ποσοστό 10%.  Στην εποχή μας, ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών των Ελλληνικών Ταχυδρομείων προέρχεται όχι από κλασικές επιστολές, αλλά από χρηματοοικονομικές εργασίες, μεταφορά δεμάτων, καθώς και συμβάσεις με ΔΕΚΟ και τράπεζες για διανομή συστημένων και αυστηρά προσωπικής αλληλογραφίας.

Συμπερασματικά, στο ορατό μέλλον δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ΕΛΤΑ Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button