ΕΞΟΔΟΣ

Το Κτήμα Μουσών και το Lost Lake Distilery μάς συστήνονται στο Γραμματόσημο

Το “Γραμματόσημο” θα φιλοξενήσει στις 23 Ιανουαρίου το οινοποιείο Κτήμα Μουσών και το Lost Lake Distilery για να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους που ταξιδεύουν ήδη σε 22 χώρες!

ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

Η βαθιά αγάπη για το κρασί ενέπνευσε τον παππού Νικόλαο Ζαχαρία να δώσει μορφή στα όνειρα του δημιουργώντας μια μικρή μονάδα οινοποιείου στην Άσκρη της Βοιωτίας το 1946. Τα όνειρα αυτά άρχισαν σιγά σιγά να πραγματοποιούνται και η μικρή μονάδα να εξελίσσεται σε οικογενειακή επιχείρηση. Ο γιός Αθανάσιος Ζαχαρίας αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση με το ίδιο μεράκι για το κρασί, εκσυγχρονίζονται την πρωτοσύστατη παραδοσιακή μονάδα με τη νέα τεχνολογία και δημιουργώντας υποδομές για το μέλλον. Σήμερα πλέον η τρίτη γενιά έχει εισέλθει στην παραγωγική διαδικασία φέρνοντας νέα πνοή, εξειδικευμένη γνώση και διάθεση για δημιουργία καινούργιων γευστικών απολαύσεων.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελώνες του κτήματος αποτελούνται από τρία αμπελοτόπια, σε διαφορετικά σημεία της Κοιλάδας των Μουσών σε υψόμετρο 450m έως 520m. Το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής εξασφαλίζει σωστή ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ψυχρά κύματα αέρα κατεβαίνουν από τον Ελικώνα εξασφαλίζοντας μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Η σύσταση του χώματος είναι άμμοπηλώδης και αργιλοπηλώδης ενώ οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι με μέση κλίση 6% και καλή στράγγιση. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι από τις λευκές το Σαββατιανό, το Ασύρτικο, ο Ροδίτης, το Sauvignon Blanc και το Chardonnay ενώ από τις ερυθρές Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah καθώς και το μοναδικό Μούχταρο που πιθανόν να έχει συγγένεια με τον περίφημο Βίβλινο Οίνο που περιέγραφε ο Ησίοδος περίπου το 700 π.Χ. Το σύνολο των αμπελιών καλλιεργείται βιολογικά και πιστοποιείται από την ΔΗΩ. Η απόδοσή τους είναι πολύ χαμηλή, εφαρμόζοντας χλωρό τρύγο, κερδίζοντας έτσι συμπύκνωση αρωμάτων και φαινολικών συστατικών.

Το Κτήμα Μουσών και το Lost Lake Distilery μάς συστήνονται στο Γραμματόσημο 3

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Άσκρη Βοιωτίας όπου φιλοξενεί τη μονάδα παραγωγής και τον εκθεσιακό χώρο. Ο εκσυγχρονισμός είναι διαρκής και οι επενδύσεις δεν σταματούν ποτέ τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο. Σήμερα πλέον οι εγκαταστάσεις έχουν τη δυνατότητα να οινοποιήσουν 800 τόνους ετησίως, με ελεγχόμενη ζύμωση. Ένα μέρος παλαιώνει σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια Ermitage, Radoux και Berthomieux medium και medium plus καψίματος από τα δάση Allier και Never.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button