ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά μπροστά στην πρόκληση της νέας αύξησης των ροών στο Αιγαίο

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό βρίσκεται σε νέα έξαρση με εκατοντάδες άτομα να περνούν κάθε μέρα στα ελληνικά νησιά. Επηρεάζει αυτή η κινητικότητα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, μία από τις μεγαλύτερες δομές στην Ελλάδα; Σχεδιάζεται μεταφορά επιπλέον προσφύγων; Αναζητήσαμε στοιχεία από τις τοπικές πολιτικές και αστυνομικές αρχές. 

Βαγγέλης Ντηνιακός: Δίκαιη κατανομή των προσφύγων στους Δήμους

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου προκειμένου να έχει συνεχή ενημέρωση για το προσφυγικό. Επίσης δρομολογεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, με πολιτική θέση η ενσωμάτωση των προσφύγων να γίνεται αναλογικά στους Δήμους και μην αποτελεί το Χαϊδάρι κεντρικό προορισμό, λόγω της μεγάλης δομής στον Σκαραμαγκά. «Εφόσον έχουν επιλέξει αυτοί οι συνάνθρωποι μας να φύγουν με προορισμό άλλες χώρες, να τους δοθεί αυτή η δυνατότητα. Και όσοι έχουν επιλέξει να μείνουν στη χώρα μας, να μείνουν με ανθρώπινες συνθήκες σε σπίτια», είπε χαρακτηριστικά.

«Να διεκδικήσουμε αντιδήμαρχο προσφυγικού»

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ψηλά», Απόστολος Θεοφίλης,  πρότεινε να ορίσει η διοίκηση του Δήμου και έναν έκτο αντιδήμαρχο, με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διαχείριση του μεταναστευτικού στα όρια του Δήμου μας. Αυτό διότι θεωρεί ότι με τις νέες ροές, η δύναμη των φιλοξενουμένων θα αυξηθεί κατακόρυφα στον Σκαραμαγκά. Σημείωσε σχετικά ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμο Ελευσίνας να ορίσει έναν επιπλέον αντιδήμαρχο αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. 

Σταθερός ο αριθμός των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά

Ανώτερος αξιωματικός του Α.Τ. Χαϊδαρίου δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι η δύναμη των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Σκαραμαγκά παραμένει σταθερή στις 2.500 περίπου. Προς το παρόν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταφερθούν νέοι πρόσφυγες από άλλες δομές, όπως της Μόριας Λέσβου, όπου υπάρχει τεράστια συμφόρηση.

Όπως πληροφορούμαστε, στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά πλέον μένουν μόνο οικογένειες και όχι μεμονωμένα άτομα. Έτσι, κατά τους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία σε αυτό το χώρο, η κατάσταση είναι σχετικά εύκολα διαχειρίσιμη. Οι τελευταίοι πρόσφυγες που εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη δομή πριν από λίγες ημέρες ήταν λιγότεροι από 60 και μεταφέρθηκαν από ανάλογη δομή της Κορίνθου.

Για την σημερινή κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά αναφέρθηκε και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας – Διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου, κ. Κώστας Παχής, σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button