ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Χαϊδάρι στις κάλπες

Ομαλά διεξάγονται στα εκλογικά τμήματα της πόλης από τις 7 το πρωί οι σημερινές τριπλές εκλογές. Το μόνο -αναμενόμενο- πρόβλημα ήταν η μη προσέλευση κάποιων μελών εφορευτικών επιτροπών που προτίμησαν τον κυριακάτικο ύπνο, αλλά αυτή τη φορά σε δυο περιπτώσεις εφαρμόστηκε… στρατιωτικού τύπου εγερτήριο!

Σύμφωνα με εκπροσώπους δημοτικών συνδυασμών, η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες μέχρι αυτή τη στιγμή, κρίνεται ικανοποιητική. Το γεγονός ότι ο ψηφοφόρος πρέπει να ρίξει ψηφοδέλτιο σε τρεις διαφορετικές κάλπες δημιουργεί μικροκαθυστερήσεις, με αποτέλεσμα έξω από κάποια εκλογικά τμήματα να παρατηρούνται περιορισμένης -προς το παρόν- έκτασης ουρές.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μερίμνησαν μέσα στη νύχτα για την άμεση αντικατάσταση των περίπου 80.000 ψηφοδελτίων της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού, που τυπώθηκαν λανθασμένα. Έτσι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στα εκλογικά τμήματα σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

 

Το Χαϊδάρι στις κάλπες 1
8ο Δημοτικό Σχολείο. Η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική, ενώ τα προαύλια είναι γεμάτα τραπεζάκια παρατάξεων.

Στο εκλογικό τμήμα με περιπολικό!

Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από τα ξημερώματα ανέλαβαν τα καθήκοντα τους. Προβλήματα σημειώθηκαν με κάποια μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν προσήλθαν. Αντικαταστάθηκαν από τα αναπληρωματικά μέλη. Ωστόσο σε δύο εκλογικά τμήματα ο δικαστικός αντιπρόσωπος ζήτησε τη συμβολή του Α.Τ. Χαϊδαρίου για την “κινητοποίηση”, όπως προβλέπεται από το νόμο, των αδικαιολογήτως απόντων μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Το Χαϊδάρι στις κάλπες 3

Αποτελέσματα

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Αν όμως υπάρξει μεγάλη προσέλευση του κόσμου την τελευταία στιγμή σε κάποιο εκλογικό τμήμα, υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί μια μικρή χρονική παράταση. Το πρώτο αποτέλεσμα για το Δήμο Χαϊδαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ.

Στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου μια ομάδα υπαλλήλων θα είναι υπεύθυνη για την ολονύκτια αναμετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την αποστολή τους με fax στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρωτύτερα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα τα αποστέλλουν στον ίδιο φορέα, μέσω tablet, που έχουν εφοδιαστεί για αυτό το σκοπό. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επιταχύνει την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button