ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ενοίκια στο Χαϊδάρι: Γίναμε κάτι ανάμεσα σε Λεμεσό και Μανχάταν

“Αλιεύσαμε” σχόλιο της Tonia Kekelou για τη φόρα που έχουν πάρει τα ενοίκια στο Χαϊδάρι -όχι βέβαια ότι μόνο εδώ παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. Το κόστος της στέγης είναι ένα από τα πολλά περιστατικά του ντόμινο αυξήσεων, που βάζουν βαθιά το ξέρι στη… ρηχή τσέπη του Έλληνα.

Γράφει η συμπολίτισσα:

“Σε μια Ελλάδα που το 70% των εργαζομένων παίρνει τον βασικό μισθό, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί κατά 30%. Έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να αυξήσουν τα ενοίκια όσο θέλουν, αλλά είναι θλιβερό να βλέπεις σπίτια 35 τμ με ενοίκιο 350 και 400 ευρώ και σε κατάσταση άθλια. Μην μιλήσω για σπίτια άνω των 60 τμ… ένας μισθός δεν φτάνει. Μήπως να λογικευτουμε λίγο σε μια χώρα που πνίγηκε 7 χρόνια από την οικονομική κρίση και μετά από 2 χρόνια έπεσε στην δίνη του κορονοϊού με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Το Χαϊδάρι στα ενοίκια έγινε κάτι σε Λεμεσό Κύπρου και Μανχάταν. Λυπάμαι για την απληστία και την κοροϊδία.

Στην αρχή του 2021 είχαμε δημοσιεύσει έρευνα για το κόστος της στέγης στην πόλη μας, που κατέληγε σε αυτό το συμπέρασμα:

“Χρειάζονται σπίτια, είναι το συμπέρασμα. Το Χαϊδάρι χαρακτηρίζεται από υψηλή ζήτηση για αγορά και ενοικίαση κατοικίας, αλλά χαμηλή προσφορά. Η ανισορροπία θα εξομαλυνθεί με κατασκευή νέων διαμερισμάτων, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται -επιτέλους- μείωση της οικονομικής αβεβαιότητας και σταθεροποίηση, που θα φέρει αισιοδοξία και αύξηση των προσδοκιών. Σε αυτή την περίπτωση, όπως φαίνεται, μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα και σε “κατασκευαστικό μπουμ”, από το οποίο πολλοί θα ωφεληθούν. Για να δούμε…”. (Ολόκληρο το άρθρο: Έρευνα: Νέες οικοδομές, νοίκια, τιμές σπιτιών στο Χαϊδάρι)

Το “μπουμ” δεν είναι ορατό ακόμη και έτσι μέχρι τότε θα μπορούν κάποιοι να ζητάνε “παπάδες” για παλιά ακίνητα, χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να τα συντηρήσουν, όπως σωστά λέει η σχολιάστρια που “μας έδωσε την πάσα”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button