ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το Χαϊδάρι ομορφαίνει…”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Το Χαϊδάρι ομορφαίνει…" 1

Σε δεκάδες σημεία, όπου μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα κυριαρχούσαν στους τοίχους Δημοτικών κτηρίων, Αθλητικών εγκαταστάσεων, Σχολείων και Πλατειών, έγινε εικαστική παρέμβαση -με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής- αντικαθιστώντας τα με όμορφες αναπαραστάσεις από τη ζωή, με ζωηρά χρώματα και κυρίως με μηνύματα ανθρωπιάς.

Στο Δημαρχείο

Με πρώτο το Δημαρχείο, οι τοίχοι του οποίου «διηγούνται» τη σύγχρονη Οδύσσεια ενός λαού. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

"Το Χαϊδάρι ομορφαίνει…" 3

Για να μην ξεχνά κανένας, τις αιτίες που φέρνουν πόλεμο και ξεριζωμό.

"Το Χαϊδάρι ομορφαίνει…" 5

Και με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή, θέλησε να τονίσει, την βαθιά ανθρώπινη στάση που κράτησε ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας.

Σειρά πήραν το Κολυμβητήριο, η πλατεία Ηρώων, το ΕΠΑΛ, ο χώρος του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου. Αλλά και τα περισσότερα Σχολεία της πόλης μας.

"Το Χαϊδάρι ομορφαίνει…" 7

Σε πείσμα όσων θεωρούν, πως τάχα θίγεται η αισθητική τους –κάνοντας επί της ουσίας μικροπολιτική– εμείς θα απαντήσουμε με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Μέχρις ότου, κάθε τέτοιο σημείο της πόλης μας, να γίνει πομπός, απ’ όπου θα στέλνει μηνύματα και θα αναδεικνύει αξίες. Όπως αυτές της Ειρήνης, της Μόρφωσης, του Πολιτισμού και της Συναδέλφωσης των λαών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button