ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ολλανδία

Σε πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευτικών μετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, με τίτλο: «Μη τυπική εκπαίδευση στο σχολείο. Μέθοδοι και εργαλεία ενδυνάμωσης βασικών ικανοτήτων των μαθητών, της συμμετοχής τους και της μάθησης».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Αφορούσε την μετακίνηση έξι εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου επιμόρφωσης διάρκειας 5 ημερών. Πάροχος του σεμιναρίου ήταν ο οργανισμός εταίρος “ENJOY ITALY” και διεξήχθη από τις 29-10-2018 έως τις 2-11-2018.

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στην κατανόηση των αρχών της μη τυπικής εκπαίδευσης, τη χρήση μεθόδων και εργαλείων και την προσαρμογή τους σε τυπικά πλαίσια και προγράμματα σπουδών. Οι εκπαιδευτικοί εμπλούτισαν περαιτέρω τις γνώσεις σε μεθόδους και εργαλεία μη τυπικής εκπαίδευσης (πολυμεσικά και ΤΠΕ διαδικτυακά εργαλεία για την δημιουργία βίντεο – μαθημάτων, μαθημάτων ψηφιακού περιεχομένου, μικτά μαθήματα κ.ά.). Επίσης βελτίωσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες για χρήση και παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και ενσωμάτωσή του στην διδακτική πράξη. Ήρθαν σε επαφή με καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και προγράμματα Λυκείου της Ουτρέχτης, το οποίο ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων της UNESCO.

Το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ολλανδία 3
cof

Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί έως το τέλος του παρόντος σχεδίου δράσης (Δεκέμβριος 2019). Στο διάστημα αυτό οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργήσουν με διάφορους τρόπους ως πολλαπλασιαστές, αρχικά για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπολοίπων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας (καθώς και άλλων σχολείων της Δυτικής Αττικής), ενώ τα σχέδια μαθημάτων και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθούν θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές μαθητών και “καλή πρακτική” για τους υπόλοιπους εκπ/κούς του σχολείου.

Η αυλαία των δράσεων θα πέσει με την διεξαγωγή της ημερίδας ενημέρωσης, για την διάδοση των αποτελεσμάτων και την απαραίτητη αξιολόγηση-ανατροφοδότηση του σχεδίου δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΕΠΑΛ, το τελευταίο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες και τη στοχοθεσία στην ιστοσελίδα του σχολείου http://2epal-elefs.att.sch.gr/ καθώς και τη σελίδα του προγράμματος στο facebook: https://www.facebook.com/Elefsina2epalNFE

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button