ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι θα γίνει τα φετινά Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε τσέπη ασθενής. Αυτό ήταν το καταστάλαγμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον φετινό στολισμό του Χαϊδαρίου ενόψει των Χριστουγέννων. Επιπλέον, η δημοτική αρχή δηλώνει ότι δεν θέλει να προκαλεί τους φτωχούς συνανθρώπους με υπερβολές του “φαίνεσθαι”, ανάλογες με αυτές γειτονικών δήμων.  

«Ποιος λέει πως δεν υπάρχει βούληση για να είναι η πόλη φωτεινή, χαρούμενη και να πάρει χριστουγεννιάτικο χρώμα; Η πολιτική βούληση όμως συγκρούεται με την ανάλγητη πολιτική των κυβερνήσεων, όπως η σημερινή, που κάνουν συνεχώς περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων.”

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος στους ερωτώντες σχετικά Βαγγέλη Ντηνιακό και Θοδωρή Σπηλιόπουλο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Νοεμβρίου. Ο Β. Ντηνιακός ρώτησε αν στην 5η χρονιά που διανύει η δημοτική αρχή θα βελτιώσει κάπως τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Ο Θ. Σπηλιόπουλος, από τη μεριά του, είπε ότι η πόλη έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την Αθήνα και άλλες περιοχές.

Χριστουγεννιάτικες πινελιές

Στο “διά ταύτα” τώρα. Στην Πλατεία Δημαρχείου θα λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με δωρεάν παιχνίδια για τα παιδιά. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά άλλων δράσεων, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι του “Πολύπλανου”. Επίσης στην Πλατεία θα στηθεί ένα bazaar από συμπολίτες μας. Πρόθεση είναι ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός να μοιραστεί σε όλες τις συνοικίες της πόλης και όχι μόνο σε εμπορικούς δρόμους. 

“Δεν φτάνουν τα φωτάκια”

Όπως ανακοινώθηκε, η δημοτική αρχή ήρθε σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαϊδαρίου, όπως επίσης και με καταστηματάρχες της οδού Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη συνάντηση αυτή ειπώθηκε πως ο κόσμος δεν μπαίνει στα μαγαζιά τους να ψωνίσει λόγω ανεργίας και περικοπών και όχι λόγω έλλειψης γιορτινού φωτισμού.

Τι θα γίνει τα φετινά Χριστούγεννα στο Χαϊδάρι 3
Φώτο αρχείου

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μην υπάρξουν υπερβολές, κάτι που -κατά την άποψή της- συμβαίνει σε γειτονικούς Δήμους. «Δίνουν κάποιοι χιλιάδες ευρώ για να στολίσουν την πόλη και από κάτω περνάνε στους φωτεινούς δρόμους φτωχοί άνθρωποι. Εμείς δεν συμφωνούμε με τέτοιες εικόνες», είπε ο δήμαρχος και κατέληξε: “Θα ήμασταν πολύ κουτοί αν λέγαμε πως δεν θέλουμε στολισμό της πόλης. Το πιστεύει κανείς;»

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button