ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι κάνεις τα σκουπίδια σου, φίλε καταστηματάρχη;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των σκουπιδιών στο Χαϊδάρι οξύνεται εξ αιτίας της συμπεριφοράς των Πλατεία Δάσους, ξέχειλοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης, σκουπίδια παντού, εικόνα που εξοργίζει. Σαφώς πρόκειται για απορρίμματα που ανήκουν σε καταστήματα. Πεταμένα χωρίς καμία φροντίδα, κουτιά άσπαστα που 2-3 από αυτά γεμίζουν τον κάδο. Αφού δεν χωράει τίποτε άλλο, τα υπόλοιπα στοιβάζονται απέξω. Διαλογή στη πηγή, είπατε;

Τα ίδια και στην Καραϊσκάκη. Αργά το βράδυ ακούς ένα φοβερό θόρυβο και καταλαβαίνεις ότι είναι μπουκάλια που κάποιος τα πετάει χύμα στον κάδο και θρυμματίζονται…

Πιο κάτω, ό,τι περισσεύει από ανακύκλωση στον πράσινο κάδο. Αλλά και το αντίστροφο… ό,τι νάναι…

Την ίδια ώρα μαγαζάτορες κάνουν οικτρά παράπονα για την αθλιότητα έξω από την “πόρτα τους”!

Φίλε μαγαζάτορα, είσαι λάθος! Είσαι υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριμμάτων της επιχείρησής σου με συγκεκριμένο τρόπο. Όχι όπως σε βολεύει.

Υποχρεωτική η διαλογή στην πηγή για τα απορρίμματα εστιατορίων

Υποχρεωτική είναι η διαλογή στην πηγή για τα απορρίμματα που παράγονται σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε χώρους συνάθροισης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.λπ.). Όπως είπε, οι δημοτικοί άρχοντες έχουν ενημερωθεί με επιστολές πως μέτρα περιορισμού της ποσότητας απορριμμάτων που φτάνει στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, με διαλογή στην πηγή κ.λπ. είναι απαραίτητα ώστε να αδειοδοτηθούν τα σχέδια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στη διαχείριση των σκουπιδιών. Παράλληλα, με επιστολές, έχουν ενημερωθεί οι δημόσιες υπηρεσίες πως είναι υποχρεωτική η διαλογή στην πηγή για τα δικά τους απορρίμματα καθώς και σε χώρους συνάθροισης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.λπ.).”

Όπως φαίνεται το ΥΠΕΝ θα ασκήσει πίεση τους δήμους να προχωρήσουν, καθώς καταγράφονται λίγες προσπάθειες για ουσιαστικό περιορισμό των σκουπιδιών που φτάνουν στις χωματερές ή τις μονάδες επεξεργασίας, όπως προβλέπει η ΕΕ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button