ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Τεκμηριωμένη αλήθεια για τα έργα στο Χαϊδάρι

Απάντηση στον αντιδήμαρχο Κώστα Σταθά: Η προκλητικότητα ξεπερνάει κάθε όριο

γράφει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Οι Πολίτες σε Δράση, σε όλη τη θητεία του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου κρατήσαμε μια υπεύθυνη στάση. Σκοπό μας η διευκόλυνση του έργου της Δημοτικής Αρχής, με αποκλειστικό γνώμονα την αναβάθμιση της πόλης μας. Ταυτόχρονα δείξαμε κατανόηση στις υπαρκτές δυσλειτουργίες των υπηρεσιών και κάναμε προτάσεις για τους τρόπους που θα τις υπερβούμε.

Πολιτική με προτάσεις

Συγκεκριμένα υποδείξαμε προτάσεις καλά τεκμηριωμένες και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Παρά την αδράνεια του Δήμου, με τις δικές μας παρεμβάσεις αποσπάσαμε την συγκατάθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει έργα όπως την ανάπλαση του Σκαραμαγκά και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να υποβάλει αιτήματα χρηματοδότησης.

Δώσαμε τη συναίνεσή μας στη Δημοτική Αρχή να αναθέσει την εκτέλεση των μελετών που δεν προλάβαινε να εκτελέσει η Υπηρεσία. Όμως αντιμετωπίσαμε άρνηση. Στις μόνες περιπτώσεις που αυτό έγινε αποδεκτό ήταν για τα αντιπλημμυρικά του Δάσους και της Αφαίας. Με αυτό τον τρόπο τα έργα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια και σήμερα έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης.

Υποδεικνύαμε την αύξηση της ανακύκλωσης ως τον τρόπο μείωσης των απορριμμάτων και του κόστους αποκομιδής τους. Αλλά και τις δυνατότητες που έδινε για δωρεάν προμήθεια υλικών και οχημάτων. Δείχναμε συνεχώς το παράδειγμα του Αιγάλεω. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αλλά και πάλι δεν καυτηριάσαμε δημόσια την αδράνεια του Δήμου.

Αναληθής ισχυρισμός

Αντιδράσαμε όταν προεκλογικά ο Δήμαρχος σε κοινή δήλωση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η Περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα για το Χαϊδάρι. Και εξηγήσαμε τεκμηριωμένα το αναληθές αυτού του ισχυρισμού. Εντοπίσαμε ότι οι ευθύνες βαραίνουν τον Δήμο. Καταδείξαμε την επιλογή να κάνει αυτές τις δηλώσεις προεκλογικά ο Δήμαρχος συνεπικουρώντας τον κύριο Πατούλη.

Και δεχτήκαμε επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, ο οποίος συνεχίζει τη σωρεία ψευδών ισχυρισμών. Κάνει μια γενικόλογη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και εμπλέκει απρεπώς τον Αντιπεριφερειάρχη στους προεκλογικούς ανταγωνισμούς του Χαϊδαρίου. Αυτό το τελευταίο είναι ένα μεγάλο ολίσθημα, καθώς ο συγκεκριμένος Αντιπεριφερειάρχης είναι ένας έντιμος άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης που δεν έχει ποτέ εμπλακεί σε μικροκομματικά παιχνίδια. Αντίθετα στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Δήμο μας και τη Δημοτική Αρχή, ακόμα κι όταν η ίδια δήλωνε ότι δεν θέλει τη στήριξη της Περιφέρειας!!!

Αντίκρουση με στοιχεία

Καθώς είναι ανεπίτρεπτο να αιωρούνται στην δημόσιο διάλογο ψεύδη, θα αντικρούσουμε παρακάτω με απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο τους ισχυρισμούς του Αντιδημάρχου:

  • Το έργο της Λεωφόρου Αθηνών αποτυπώνεται στο δημοσιευμένο από τον Μάιο του 2015 «Σχέδιο δράσης για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας» της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο εντάχθηκε με προϋπολογισμό 2 εκ. € στον προϋπολογισμό του 2016 της Περιφέρειας. Επικαιροποιήθηκε η μελέτη και προέκυψε προϋπολογισμός 10 εκ. € και αμέσως έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ξεπεράστηκαν σειρά εμποδίων με πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και έγινε κατορθωτό να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο του 2016. Ο ισχυρισμός του Σταθά ότι επιβλήθηκε το έργο στη Περιφέρεια από τις λαϊκές κινητοποιήσεις είναι πραγματικά αστείος. Δηλαδή τα αντιπλημμυρικά στους υπόλοιπους Δήμους πώς εντάχθηκαν;
  • Τα αντιπλημμυρικά της Αφαίας και του Δάσους είχαν ανεπαρκείς μελέτες και υπήρχε μια μακρά διαδικασία όπου η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ζητούσε διορθώσεις. Σήμερα είναι έτοιμα για υλοποίηση. Από αυτές τις αλλαγές άλλαξε ο προϋπολογισμός της μελέτης του Δάσους από 2 σε 5,5 εκ. €. Δηλαδή οι «καθυστερήσεις» της Περιφέρειας κατέληξαν σε μια πολύ πληρέστερη μελέτη, ώστε να γίνει έργο που θα βοηθήσει πραγματικά και δεν θα δημιουργεί άλλα προβλήματα στο μέλλον. Ο Αντιδήμαρχος θα προτιμούσε να υλοποιηθεί η αρχική μελέτη;
  • Η μεγάλη μελέτη της Περιφέρειας για τα έργα ορεινής υδρονομίας αντιμετωπίζει τη λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού στη Δυτική Αθήνα. Πώς θα μελετηθεί η Αφαία, που δεν ανήκει σε αυτή τη λεκάνη; Ο Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν μελετάται η Αφαία γιατί δεν υπήρχαν χρήματα. Πάλι αστεία πράγματα. Και ενώ έχει ήδη χρηματοδοτηθεί άλλο έργο για την Αφαία με 5,2 εκ. €.
  • Για το ΚΑΠΗ στα Κουνέλια ο Αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν προχωρά με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών. Γνωρίζει πολύ καλά -αλλά δεν λέει- πως η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο αλλά δεν μπορεί να πάρει άδεια δόμησης από την Πολεοδομία. Δηλαδή τι προτείνει; Να παρανομήσει η Πολεοδομία;
  • Για το Αθλητικό Κέντρο και τις Παιδικές Χαρές ισχυρίζεται ότι «μόλις πρόσφατα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας παρά τα διαβήματα του Δήμου επί μία 4ετία». Η αλήθεια είναι ότι και τα 2 αυτά έργα εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με την απόφαση 210/15, τον Μάιο του 2015. Κραυγαλέο ψέμα δηλαδή. Να δούμε τώρα πότε έστειλε ο Δήμος τις μελέτες; Φεβρουάριο του 2018 για το γήπεδο και Δεκέμβριο του 2018 για τις παιδικές χαρές. Και ενώ αύξησε τον προϋπολογισμό η Περιφέρεια για τις παιδικές χαρές από 160 σε 880 χιλ. €. Για το άλλο αθλητικό έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από το 2015 (κλείσιμο γηπέδων μπάσκετ), ακόμα περιμένουν τη μελέτη.
  • Για τον ηλεκτροφωτισμό, που έχουμε αποσπάσει τη συγκατάθεση του Αντιπεριφερειάρχη για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ο Δήμος ακόμα εμμένει να πάρει δάνειο. Δηλαδή, θέλουν να πληρώσει ο Δήμος το έργο ενώ δέχεται να το πληρώσει η Περιφέρεια! Θα απαντήσει ποτέ κανείς για αυτό;
  • Αντίθετα, για την άρνηση του Δήμου να ζητήσει την επίσης εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την ανάπλαση της ακτής Σκαραμαγκά, ο Αντιδήμαρχος έδωσε μια εκπληκτική απάντηση. Μας αποκάλυψε ότι δεν το ζητάει, γιατί στον Σκαραμαγκά υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, που ξεριζώθηκαν από τη Συρία λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ! Θα μπορούσε κανείς να γελάσει με την ευτέλεια του επιχειρήματος. Αλλά πώς να γελάσεις απέναντι στον πόνο αυτών των ανθρώπων, που έφυγαν κυνηγημένοι από τον πόλεμο στη χώρα τους και βρήκαν μπροστά τους μια ξενοφοβική Ευρώπη φρούριο, αλλά μια Ελλάδα που η Κυβέρνηση της Αριστεράς και ο φιλόξενος λαός μας τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο; Που τους φιλοξενεί στον Σκαραμαγκά σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τους κατοίκους της περιοχής. Αλήθεια, πώς μιλάει ο Αντιδήμαρχος για το κέντρο φιλοξενίας, ενώ είναι ο μοναδικός Δήμος της Δυτικής Αθήνας που αρνείται να συνδράμει στην αποκομιδή των απορριμμάτων του;

Τι άλλο να γράψει κανείς για τα ψέματα, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και το απίστευτο θράσος με το οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το γεγονός ότι το Χαϊδάρι έμεινε τελευταίο και καταϊδρωμένο ανάμεσα σε τόσους Δήμους;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Όταν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται την ικανοποίηση των Λαϊκών αναγκών

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button