ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ
Πόσα μπορεί να συμβολίζει μια παράγκα στο Χαϊδάρι;
Στο αναδασωμένο από το στρατό και τη δασική υπηρεσία ορεινό τμήμα του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, στο σημερινό Πάρκο Νεολαίας, κάποιος έφτιαξε μια παράγκα.
γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης
Είναι αυτό το “πάρκο” που ο δήμαρχος κ. Σελέκος με τη συμπαράσταση των κ.κ. Μποζίκα, Ντηνιακού, Σπηλιόπουλου, Δρούλια, Κέντρη, Φουρλή, Σκαμπά, ΕΞΑΙΡΕΣΑΝ από το Δασικό Χάρτη.
Κάτι ξέρουν όλοι αυτοί!
Είχε προηγηθεί ο τότε δήμαρχος κ. Κυριάκος Ντηνιακός και η κτηματομεσιτική θεωρία των “ανοικτών οικοδομικών τετραγώνων”, παράνομων και αντισυνταγματικών, όταν επιχειρείται εφαρμογή τους σε δασικά οικοσυστήματα και δασικές/αναδασωμένες εκτάσεις ή/και στρατόπεδα (βλέπε ΟΤ Γ 451 στα ΦΕΚ του 1985 και του 1999).
Όλοι μαζί οι παραπάνω αρνούνται να διεκδικήσουν όσα χρωστούν στο Δήμο Χαϊδαρίου οι μεγαλοϊδιοκτήτες στο Άνω Δάσος (πράξη εφαρμογής ΠΕ 2/87). Είναι πολλά τα λεφτά και υπάρχουν και κάποιοι σε ρόλο φανοστάτη!
Στο Άνω Δάσος, χάρη και στη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, η άποψη του αείμνηστου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Λάσκαρη, εκείνου που προηγήθηκε του Φράνσις Φουκουγιάμα, δικαιώνεται: η πάλη των τάξεων καταργήθηκε!
Εκτός από την παράγκα, σφραγίδα του ελληνικού κράτους, υπάρχουν και περιορισμοί στη διάβαση. Θα έρθει στιγμή που θα ξαναζήσουμε φωτιές και η διάβαση μέσα σε καπνούς και φλόγες προϋποθέτει την αποφυγή παγίδων. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ειλικρινούς προσπάθειας από δημοτική αρχή και αντιπολίτευση.
Όταν η παράταξη είναι ενιαία, όπως στο Χαϊδάρι, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Κι έχουν ξεφύγει εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια.
Να πούμε και τα θετικά: στο εγκαταλειμμένο πάρκο “απορρόφησης πόρων” έγιναν χτες 4 Μαρτίου 2019 κάποια καθυστερημένα κλαδέματα.
Ας ελπίσουμε πως δε θα μείνουν σε επίπεδο “όσα βλέπει η πεθερά”. Θα επανέλθουμε.