ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Στον Δήμο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως παλιά!

γράφει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος                                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος – Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου 

Νέο έτος μπροστά μας, το 2019 και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γιορτάσει  την πραγματική της αναγέννηση. 
Οι προϋποθέσεις μέσα από το νομικό πλαίσιο της διευρυμένης τοπικής δημοκρατίας (Κλεισθένης και απλή αναλογική) υπάρχουν. Επιτέλους μπορεί να δημιουργηθεί μια διαφορετική πραγματικότητα για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η δύναμη είναι στα νέα και καλύτερα “παιδιά” της τοπικής  κοινωνίας μας, αρκεί να αποφασίσουν να συμμετέχουν και να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου τους και να πιστέψουν ότι: “Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες” (=Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι).
Τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν ανάγκη από δημιουργικές “μέλισσες” και εργατικά ”μυρμήγκια”. Από ανθρώπους νέους με όραμα και στόχους για το τόπο τους.
Η προσωπική ευθύνη ενός εκάστου δημοτικού συμβούλου, λόγω της απλής αναλογικής, είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε όλοι ανάγκη να κατέχουμε τη Σοφία της Δημοκρατίας.
Από την ψήφο των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως συνδυασμού που θα έχουν εκλεγεί, θα παίρνονται ή δεν θα παίρνονται οι σωστές αποφάσεις για την πόλη  μας.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως παλιά

  • Προγραμματικές συνθέσεις μας περιμένουν πρωτοποριακές και με όραμα.
  • Μεσσίες δεν θα υπάρχουν ή και δεν χρειάζονται.
  • Ιδεολογικές μονομέρειες και αλαζονείες δεν θα βρίσκουν θεσμικό πάτημα. Δεν θα δένουν το Δημοτικό Συμβούλιο στο κάβο της αδράνειας, με συνεχείς και ανέξοδες καταγγελίες.
  • Προσωπικοί εγωισμοί δεν θα  μπορούν να βρουν τέμπλο να κρυφτούν. Δεξιές πολιτικές, με και χωρίς εισαγωγικά, δεν θα βρίσκουν  στασίδι να ακουμπήσουν.
  • Τακτικές και νόρμες του τύπου ”Τα παλιά τζάκια” θα δυσκολευτούν πολύ για να βρουν πατήματα επιβίωσης. Η δυναμική που θα αναπτυχθεί από νέες και με όραμα συμμετοχικές συνθέσεις θα επιβάλλει καινούργιες προοπτικές.
Τα σύγχρονα συμφέροντα της άλωσης του δημόσιου δημοτικού χρήματος και της δημοτικής περιουσίας, με προμαγειρεμένες συνταγές, δεν θα είναι εύκολο να βρουν νομικό πλαίσιο  στήριξης. Στα νέα Δημοτικά Συμβούλια οι πλειοψηφίες ”υπηρέτες τους”, λόγω της απλής αναλογικής, θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν.
Αισιοδοξούμε ότι η λαϊκή βούληση θα επιτρέψει στη Δημοτική Παράταξη ”Πολίτες σε δράση” να ηγηθεί μιας δημιουργικής πορείας στο Χαϊδάρι. Για μια αναβαθμισμένη πόλη στη Δυτική Αθήνα.
Έχουμε την ισχυρή αίσθηση δικαίωσης του αγώνα μας για μια διαφορετική πολιτική στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, σαν οργανικό μέρος πολλών και διαφόρων συλλογικοτήτων.
Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, πιστεύουμε  ότι συμβάλαμε και θα συμβάλουμε σε μια πορεία που η Τοπική Δημοκρατία δημιουργεί ενεργούς πολίτες, καλύτερους για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
“Δυναμική και δημιουργική χρονιά να είναι το 2019 για το τόπο μας!”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button