ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Η προγραμματική μας υπεροχή εγγύηση για μια νικηφόρα εκλογική μάχη

“Αναδεικνύουμε μέσα από θεματικές εκδηλώσεις στοιχεία του προγράμματός μας, που αποδεικνύουν ότι είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, την ημέρα της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου”. Αυτό τονίζει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, επικεφαλής των “Πολιτών σε Δράση” και συνεχίζει: “Διεκδικούμε σαν αυτοδιοικητική αρχή να κρινόμαστε με βάση την επάρκεια, την αποτελεσματικότητα και την πραγματική προσφορά στην τοπική κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις”.

 Σημειώνει:

Προτείνουμε, τον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό στην πόλη μας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Σκοπός η ενεργειακή καθολική αναβάθμιση της κοινότητας. Ειδικότερα:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας με την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κτηριακό τομέα, ο οποίος συμμετέχει κατά 1/3 επί της συνολικής καταναλισκόμενης ενέργειας, με σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση. Επίσης την αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων στον οδοφωτισμό με λαμπτήρες Led σύγχρονης τεχνολογίας.

Ενεργειακή αναβάθμιση με ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ευαίσθητη πόλη.

Δεν γίνεται να είμαστε σπάταλοι/ες και ταυτόχρονα να συζητάμε για εξοικονόμηση ή/και ανάπτυξη! Η Δημοτική Αρχή πρέπει να δείχνει τον τρόπο στους πολίτες!

  • Ανάληψη οργανωμένης πρωτοβουλίας για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Μέχρι σήμερα η μισή σχεδόν πόλη δεν καλύπτεται από το δίκτυο φυσικού αερίου. Η χρήση του, σαν μεταβατικό καύσιμο, θα συνέβαλε στην εξοικονόμηση έως και 35% του κόστους σε ετήσια βάση, αλλά και στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο.

  • Αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, παρέχοντας οικονομικά προσιτή ενέργεια στους πολίτες.

Διαχείριση υδάτινων πόρων και προστασία διατήρησης του φυσικού κύκλου του νερού.

  • Αξιοποίηση των κλαδεμάτων με την μετατροπή τους σε pellet προς χρήση.

  • Αξιοποίηση με ανάταξη και λειτουργία γεωτρήσεων στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο (μία εξ αυτών έχει παροχή τουλάχιστον 60 m3 νερού την ώρα) για αρδευτικούς, πυροσβεστικούς σκοπούς και για την πυροπροστασία του δασικού περιβάλλοντος. Στόχος αφενός η εξοικονόμηση σημαντικών ποσών που καταβάλλονται στην ΕΥΔΑΠ και αφετέρου η μείωση της χρήσης πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Tο νερό είναι αγαθό που δεν πρέπει να το σπαταλάμε όταν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button