ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θεσμικό ατόπημα ή «ιδιωτική η υποδοχή» του προέδρου της Γερμανίας απ΄ τον κομμουνιστή δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο;

Κώστας Ασπρογέρακας

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας, επικεφαλής της παράταξης Διάφανος Δήμος

Παραμονή της απελευθέρωσης της Ελλάδας (11/12/18) πριν 74 χρόνια, «θυμήθηκε» να επισκεφτεί τη χώρα μας ο Πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάγερ.

Στις επισκέψεις του περιλήφθηκε και το μαρτυρικό «Μπλοκ 15» του στρατοπέδου Χαϊδαρίου της πόλης μας, απ όπου την Πρωτομαγιά του 1944 μεταφέρθηκαν και εκτελέστηκαν στην Καισαριανή 200 Ακροναυπλιώτες κομμουνιστές, μεταξύ των οποίων και ο ήρωας Ναπολέων Σουκατζίδης, που αρνήθηκε να αντικατασταθεί από άλλον όταν του προτάθηκε απ΄ τον Γερμανό Διοικητή.

Ο Δήμαρχος, που σε κάθε περίπτωση, εκπροσωπεί το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνον δεν έφερε το θέμα της «επίσκεψης» του και της «υποδοχής» του Προέδρου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει απόφαση είτε με την πλειοψηφία που διαθέτει (?) αλλά ούτε καν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόθεση του να «υποδεχθεί» και να ακούσει την «συγνώμη» του για το συγκεκριμένο τερατούργημα των Ναζί.

Αν πάλι η «υποδοχή» του Προέδρου είχαν χαρακτήρα «ιδιωτικό» για τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο που τον συνόδευε, και στις δύο περιπτώσεις γεννιέται σοβαρός προβληματισμός, όχι μόνον για τον ίδιο αλλά και για τον ιδεολογικό-πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

Κώστας Ασπρογέρακας
επικεφαλής  Δημοτικής Παράταξης «Διάφανος Δήμος»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button