ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θερμομόνωση στην ταράτσα και μερική ανακαίνιση μπάνιου

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και οικογένειες αποφασίζουν να επενδύσουν ένα ποσό χρημάτων στην μόνωση ταράτσας μέσω θερμομόνωσης, αλλά και σε μια μερική ανακαίνιση μπάνιου, η οποία θα φέρει αλλαγές τόσο στο αισθητικό κομμάτι του χώρου όσο και στο λειτουργικό.

Οφέλη της θερμομόνωσης της ταράτσας;

  • Όσο αφορά την θερμομόνωση της επιφάνειας της ταράτσας, ο συντελεστής θερμοαγωγιμότητας που παρέχει η θερμομόνωση είναι ο καλύτερος δυνατός. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ψυγεία οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης, όπως για παράδειγμα τα ψυγεία για φρούτα και κρέατα και φορτηγά ψυγεία με παγωτά, είναι υπενδεδυμένα με πολυουρεθάνη.
  • Επίσης στα προτερήματα της θερμομόνωσης είναι πως δεν δημιουργεί θερμογέφυρες, αφού είναι η μόνη θερμομόνωση της αγοράς που δεν τοποθετείτε σε φύλλα αλλά σε ενιαία μορφή. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε ότι είναι σπρέι και διογκώνεται άρα δημιουργεί ενιαία θερμομονωτική λεκάνη χωρίς ραφές και αρμούς.
  • Όσο αφορά στη στεγανοποίηση είναι το μοναδικό στεγανοποιητικό στην αγορά που δεν δημιουργεί ραφές κ αρμούς. Οι στεγανοποιητικές λεκάνες με πολυουρεθάνη είναι ενιαίες και συμπαγείς και 100% αδιάβροχες.
  • Επίσης προτέρημά της είναι η άριστη πρόσφυση της στην επιφάνεια που εφαρμόζεται καλύπτοντας αρμούς και τριχοειδή σε ταράτσες που μπορεί να μην φαίνονται με γυμνό μάτι. Καθώς διογκώνεται, καλύπτει κι αγκαλιάζει κάθε ανωμαλία της ταράτσας, όπως σωληνώσεις που βγαίνουν κάθετα από την πλάκα, εξαεριστικά από τα μπάνια, ποδαράκια από βάσεις ηλιακών, δεξαμενών πετρελαίου και τα σίδερα από τις αναμονές της πλάκας.

Μερική ανακαίνιση μπάνιου με αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα

Η αλήθεια είναι ότι οι μπανιέρες δεν έχουν θέση μέσα σε ένα σύγχρονο μπάνιο, ειδικά αν αυτό δεν είναι και πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και μία από τις πιο συχνές ανακαινίσεις μπάνιου αφορά την αντικατάσταση της από ντουζιέρα. Απλά ρωτήστε τον εαυτό σας «πότε ήταν η τελευταία φορά που γέμισα την μπανιέρα κι έκανα μπάνιο;». Μπορεί να έχουν περάσει μήνες ή και χρόνια από τότε που κάνατε κάτι τέτοιο. Ίσως και να μην το κάνατε ποτέ! Με απλά λόγια λοιπόν, δεν χρησιμοποιείτε την μπανιέρα σας για τον λόγο τον οποίο υπάρχει και απλά σας πιάνει χώρο στο μπάνιο.

Η μπανιέρα παλιά θεωρούνταν πολυτέλεια κι έδινε ένα στυλ αριστοκρατικό στο μπάνιο, αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Πλέον, η ντουζιέρα κυριαρχεί γιατί απλά η μπανιέρα αφού δεν χρησιμοποιείται για μπάνιο, πιάνει περιττό χώρο στο μπάνιο και το κάνει πολύ πιο μικρό και στριμωγμένο απ’ ό,τι χρειάζεται να είναι. Η ανακαίνιση μπάνιου, λοιπόν, γίνεται πολύ συχνά και φυσικά αλλάζει σχεδόν ριζικά το μπάνιο σας. Είναι σχετικά σύνθετη μιας που απαιτούνται και κάποιες υδραυλικές εργασίες, αλλά γίνεται σχετικά γρήγορα και με λίγη ταλαιπωρία.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν δεν διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε θερμομόνωση στην ταράτσα μας, κάτι που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και σε μια μερική ανακαίνιση μπάνιου ξεκινώντας από την αντικατάσταση της μπανιέρας από την ντουζιέρα, αλλαγή που θα προσδώσει σύγχρονο στυλ στο μπάνιο μας.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button