ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο”

γράφει η Ελισάβετ Μπούρα

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί, 6 Ιουλίου, μετά από τη μεγάλη θύελλα που περάσαμε με τα σκουπίδια.

"Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο" 2

  1. Στο Διομήδειο Κήπο ο Δήμος έκανε αποκομιδή τη Τρίτη το πρωί -καθάρισε και άδειασε τους κάδους- και σήμερα αυτή είναι η εικόνα: ο κάδος σύμμεικτων ανοικτός, οι σακούλες απ΄ έξω, ο κάδος ανακύκλωσης ξεχειλισμένος και πεταμένες οι συσκευασίες νερού και πλαστικό κάθισμα κλπ. Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό; Οι επισκέπτες μαζεύουμε και τις χαρτοπετσέτες που παίρνει ο αέρας.

2. Διασταύρωση Πλαστήρα – Δωδεκανήσου. Τα ογκώδη είναι εκεί από τις ημέρες  της απεργίας, βρήκε κάποιος ευκαιρία και πέταξε και τα είδη υγιεινής -προφανώς έκανε ανακαίνιση- αντί να νοικιάσει κάδο ΑΕΚΚ και να πληρώσει! 

"Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο" 4

 

3. Παύλου Μελά και Στρ. Καραϊσκάκη. Τα κλαδέματα  και οι συσκευασίες πρέπει να συμπιέζονται για να χωρούν στους κάδους.

"Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο" 6

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έναν υπάλληλο της καθαριότητας να μαζεύει οτιδήποτε πετάμε οποιαδήποτε στιγμή! Πόσα απορριμματοφόρα και ανοικτά φορτηγά μπορεί να διατεθούν; Ένα διαμέρισμα ή ένα κατάστημα να κάνει ανακαίνιση κάθε μήνα σε κάθε γειτονιά, ένας να κλαδεύει  το κήπο του , ένα διαμέρισμα να πετά οικοσκευή και έπιπλα…

Εμείς είμαστε το πρόβλημα,  εμείς και η η λύση του. Στο κάθε κτίριο διαλογή στην πηγή με ευθύνη του παραγωγού αποβλήτων. Ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων – βιοαποβλήτων – συσκευασιών, όλα ανακυκλώνονται.

Επίσης ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην υπάλληλο καθαριότητας που στη γωνία Πλαστήρα και Δωδεκανήσου καθάριζε με υπομονή και σχολαστικότητα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ανάμεσα στα ογκώδη και τα είδη υγιεινής και   στα σκουπίδια που έπαιρνε  ο αέρας.

Το ίδιο ευχαριστώ και σε όλους τους υπαλλήλους της καθαριότητας που εν μέσω καύσωνα εργάσθηκαν και συνεχίζουν μετά πολλών άλλων εμποδίων.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Στα φωτοσχόλια της κ. Μπούρα προσθέτουμε και το δικό μας. Ασυνείδητος συμπολίτης πέταξε “μεγαλοπρεπώς” στον κάδο τα μπάζα από τις εργασίες του, αδιαφορώντας για τη ζημιά που μπορεί να πάθει η πρέσα του απορριμματοφόρου. Δίπλα απέθεσε και τον νιπτήρα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 4 Ιουλίου, ενόσω γινόταν αγώνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών από την απεργία.

"Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο" 8 "Θέλουμε από ένα απορριμματοφόρο και έναν υπάλληλο" 10

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button