ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θα “μιλήσουν” τα τουφέκια στο Δαφνί

Οι δημόσιες αρχές παρακολουθούν την παρουσία της οικογένειας αγριογούρουνων κοντά στον οικισμό του Δαφνίου και το Δασαρχείο Αιγάλεω απευθύνει οδηγίες στον Δήμο και το Α.Τ. Χαϊδαρίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι διερευνάται ακόμη και το ενδεχόμενο συγκρότησης ομάδων για να τα κυνηγήσουν, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Στο Δαφνί και συγκεκριμένα στην οδό Κομνηνών, εμφανίζονται κατά τις νυκτερινές ώρες 8 αγριογούρουνα, τα οποία ζουν στις παρυφές του Ποικίλου Όρους και προέρχονται από την Πάρνηθα.

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Δαφνίου «Ο Δαφναίος Απόλλων» προέβη σε αίτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Δασών, το Δασαρχείο Αιγάλεω και το Δήμο Χαϊδαρίου για τη λήψη μέτρων διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος. Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους

Σε μια πολύ πρόσφατη εξέλιξη, το Δασαρχείο Αιγάλεω με έγγραφό του (28/7) καλεί τον Δήμο Χαϊδαρίου να μεριμνήσει για την συστηματική περισυλλογή υπολειμμάτων τροφών, καθώς και να τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης στην οδό Κομνηνών.

Με το ίδιο έγγραφο ανακοινώνεται ότι “διερευνάται η συγκρότηση ομάδων δίωξης”, δηλαδή ομάδων κυνηγών. Το Δασαρχείο επικαλείται σχετική Υπουργική Απόφαση του 2019 (αναλυτικότερα, βλέπε εδώ). Η Απόφαση αφορά την “Δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές”, εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους σε περιοχές του Ελλαδικού χώρου. Εφόσον υπάρχει ειδική επιστημονική ή τεχνική αιτιολόγηση, η δράση με χρήση κυνηγετικών όπλων μπορεί να υλοποιηθεί και εντός καταφυγίων άγριας ζωής. Η επίβλεψη γίνεται με την υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον δύο δασικών υπαλλήλων.

Το έγγραφο του Δασαρχείου Αιγάλεω:

Θα "μιλήσουν" τα τουφέκια στο Δαφνί 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button