ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αγριογούρουνα στο Δαφνί, οδηγίες στους κατοίκους

Σε χτεσινοβραδινή ανάρτηση του Συλλόγου των κατοίκων του Δαφνιού, υπάρχει φωτογραφία αγριογούρουνου, γύρω από τον Άγιο Χριστόφορο, που συνοδεύεται από οδηγίες προς τους πολίτες για το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή με τα άγρια ζώα. Θυμίζουμε ότι εδώ και μερικούς μήνες τα αγριογούρουνα έχουν γίνει κάτοικοι του Ποικίλου Όρους και έχουν θεαθεί ακόμη και μέσα στους κήπους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος του Δαφνίου «Ο Δαφναίος Απόλλων» έχει προβεί σε αίτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το Δασαρχείο Αιγάλεω και το Δήμο Χαϊδαρίου για τη λήψη μέτρων διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος. 

Παράλληλα, μέσω των κοινωνικών δικτύων που διαθέτει (facebook: Δαφναίος Απόλλων, blog: http://haidaridafni.blogspot.com), καθώς και με ανακοινώσεις που έχουν κολληθεί σε κεντρικά σημεία της συνοικίας του Δαφνίου, έχει ενημερώσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, δίνοντάς τους κατάλληλες οδηγίες για την αντίδρασή τους σε περίπτωση που συναντήσουν κάποιον αγριόχοιρο.  

Αγριογούρουνα στο Δαφνί, οδηγίες στους κατοίκους 3

Συγκεκριμένα:

Αν συναντήσετε αγριόχοιρο:

  • Να είστε ήρεμοι και να απομακρύνεστε αργά – αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξετε!
  • Μην προσεγγίζετε ή μην προσπαθείτε να ταΐσετε το ζώο και τα μικρά του.
  • Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση και μην προκαλέσετε το ζώο όπως αν χρησιμοποιήσετε φωτογραφικό φλας ή ένα μπαστούνι οδοιπορίας ή κάτι άλλο.
  • Εάν βλέπετε ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, αφήστε τα μόνα τους. Αυτά είναι δυνητικά πιο επικίνδυνα, επειδή μπορεί να φοβηθούν και να προσπαθήσουν επιτιθέμενα να υπερασπιστούν τα νεαρά χοιρίδια.
  • Όταν βγαίνετε βόλτα με τα σκυλιά σας να τα έχετε πάντα με λουρί.
  • Να προσέχετε στη μετακίνησή σας με το αυτοκίνητο, τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες καθώς τότε εμφανίζονται συνήθως τα αγριογούρουνα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button