ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θα επιστρέψουν στο σπίτι τους; Βρέθηκαν τρία μοναδικά συντριβάνια του πύργου Παλατάκι!

Πραγματοποιήθηκε στις 13/9 συνάντηση ανάμεσα στο Δήμο Χαϊδαρίου και Δήμου Αθηναίων, έπειτα από αίτημα του Δήμου μας, με θέμα την ενημέρωση και διερεύνηση της κατάστασης των τεσσάρων συντριβανιών που κοσμούσαν τον περίβολο του Πύργου «Παλατάκι» και το 1963 πουλήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων.

Στη συνάντηση, εκπροσώπησαν το Δήμο Χαϊδαρίου, ο Γιώργος Ανθούλης Γ.Γ. του Δήμου, η Μαρία Συλλάκου Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, συνοδευόμενοι από τον Ιωάννη Ιγγλέση πρ. Αντιδήμαρχο και Ερευνητή- Συλλέκτη. Ο Δήμος Αθηναίων εκπροσωπήθηκε από την κα Ζέττα Αντωνοπούλου Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης. Οι πληροφορίες της κας Αντωνοπούλου για την πορεία και κατάληξη των συντριβανιών ήταν πολύτιμες και κατατοπιστικές.

Όπως προκύπτει, από τη συνάντηση σήμερα σώζονται τρία από τα τέσσερα σιντριβάνια τα οποία βρίσκονται στις πλατείες: Αμερικής, Αργεντινής Δημοκρατίας και Πάρκου Τριών Αστέρων.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο Δημάρχων Χαϊδαρίου και Αθηναίων, προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία των δύο Δήμων με στόχο την περαιτέρω ανάδειξή τους και τη δυνατότητα επιστροφής των συντριβανιών στο φυσικό τους χώρο, στο Παλατάκι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το χαμένο συντριβάνι από το Παλατάκι, βρέθηκε μέσω Αμερικής!

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button