ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Τα σπάει” η συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Η ανακοινωθείσα συνεργασία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας ξεπερνάει κατά πολύ τις τυπικές συμβάσεις του είδους, που έχουν θερμές χειραψίες, αλλά λίγη ουσία και ξεχνιούνται γρήγορα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο φαίνεται ότι προήλθε από σοβαρές συνομιλίες, είναι αμοιβαία επωφελής και πετυχαίνει συγκεκριμένους σκοπούς. Από τη μία, “ζωντανεύει” ένα από τα κτήρια της Βιοχρώμ ως πολυχώρος δράσεων του ΠΑΔΑ, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος αποκτά ανοικτό πανεπιστήμιο με την εποπτεία του, που εγγυάται σοβαρή λειτουργία αντί του εκφυλισμού στον οποίο οδηγούνται άλλες αντίστοιχες προσπάθειες.

Παράλληλα ο Δήμος θα έχει επιστημονική υποστήριξη σε διάφορους τομείς της δράσης του.

Ολόκληρο το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων:

Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας (ΠΑ.Δ.Α.)

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος Λάμπρος Σπ. Μίχος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Ε. Καλδής ενώπιον στελεχών της διοίκησης και υπαλλήλων του δήμου.

Το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει :

-την επιστημονική οργάνωση και λειτουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Δήμο, δίνοντας στους δημότες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την γνώση, με εκπαιδευτική εγκυρότητα και εκπαιδευτική αρτιότητα ενώ την επιστημονική ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του θα αναλάβει ο κ. Ιωάννης Κουμπούρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

-την επιστημονική υποστήριξη του δήμου σε θέματα δημόσιας και κοινωνικής υγιεινής, ήπιων μορφών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, (εικαστικών και συντηρήσεως έργων τέχνης- κοινωνικών πολιτικών)

-την εκπόνηση προγράμματος αγωγής υγείας και υγιεινής διατροφής και παρακολούθηση εφαρμογής του στους μαθητές των σχολείων του δήμου μας, και,

-τη συμμετοχή- πρόσβαση και παρακολούθηση για τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου των δράσεων του Ινστιτούτου Confucius ως ανωτέρω

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας θα παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) τη χρήση του κτηρίου 1 στο συγκρότημα της πρώην Βιοχρώμ (600 τ.μ.), για τη στέγαση και λειτουργία του Ινστιτούτου Confucius ΠΑ.Δ.Α., ως Πολυχώρου του Πανεπιστήμιου σε συνεργασία με το Shanghai University of Traditional Chinese Medicineτης Κίνας, του Kέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΠΑ.Δ.Α. και για λοιπές δράσεις στις οποίες συμμετέχει το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δίνει στο πανεπιστήμιο τη δυνατότητα χρήσης του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος» και μέρους των εγκαταστάσεων του Εικαστικού Κέντρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς και γενικότερα σκοπούς του ΠΑ.Δ.Α.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button