ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα περιπολικά του Α.Τ. Χαϊδαρίου κάθε τόσο σε ρόλο ασθενοφόρου

Στα “κόκκινα” ο υδράργυρος τον Αύγουστο και αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ψυχολογία κάποιων συνανθρώπων μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με αστυνομική πηγή, κάθε καλοκαίρι είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τους άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου η λήψη εντολής για προσαγωγή πολιτών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της πόλης μας. Και φέτος, από την 1η Αυγούστου έως σήμερα, το ΑΤ Χαϊδαρίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει περισσότερες από 15 τέτοιου είδους περιπτώσεις!

Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, μετά από έγγραφη καταγγελία κόρης και ανιψιάς, οδηγήθηκαν με περιπολικό σε ψυχιατρικές κλινικές νοσοκομείων μια 80χρονη και ο 40χρονος γιος της, που είναι κάτοικοι Χαϊδαρίου. Η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Αιγηνήτειου Νοσοκομείου. Ο 40χρονος γιος της δήλωσε στους γιατρούς του Ψυχιατρικού Τμήματος του Κρατικού Νίκαιας, πως πάσχει από αλκοολισμό και τάσεις αυτοκαταστροφής. Αφού του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, αφέθηκε ελεύθερος.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου είχαν να κάνουν με την περίπτωση μιας 50χρονης άστεγης από το Περιστέρι, που συχνάζει στο Δάσος Χαϊδαρίου. Η συγκριμένη κυκλοφορεί ρακένδυτη, φωνάζει συνεχώς, ζητάει τσιγάρα και κάποιες φορές είναι απειλητική προς τους περαστικούς. Μετά από παραγγελία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου, οδηγήθηκε και παραμένει για νοσηλεία στο ΨΝΑ.

Όμως τα δραματικά κοινωνικά φαινόμενα του καλοκαιριού δεν σταματάνε εδώ. Τις προηγούμενες ημέρες ένας ηλικιωμένος από το Περιστέρι, που όλα δείχνουν πως πάσχει από σχιζοφρένεια, απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ανάλογη ήταν και η περίπτωση ενός 21χρονου από την Αγία Βαρβάρα που δήλωσε πως είναι αλκοολικός και παράλληλα χρήστης ναρκωτικών. Και αυτός νοσηλεύεται στο Ψ.Ν.Α.

Τουλάχιστον δύο ώρες η κάθε μια περίπτωση

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κλήθηκαν από γειτονικά αστυνομικά τμήματα περιπολικά του Α.Τ. Χαϊδαρίου, για να διεκπεραιώσουν αυτές τις δραματικές υποθέσεις. Το αιτιολογικό είναι πως στα όρια του Δήμου μας λειτουργούν τα δύο μεγαλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Από την άλλη, άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου που μίλησαν στο «Χαϊδάρι Σήμερα» μας εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για αυτό το θέμα, αφού το προσωπικό στις βάρδιες των αστυνομικών τμημάτων είναι μειωμένο, ενώ η υπόθεση ενός ψυχικά ασθενή και η προσαγωγή του σε κάποιο νοσοκομείο διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες. Χρόνος που θα τον αξιοποιούσαν σε περιπολίες με σκοπό την πάταξη του εγκλήματος, στο Χαϊδάρι.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button