ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι ωρίμασαν τόσο, που σαπίζουν στα συρτάρια!”

Η απραξία όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι αποτελεί στόχο της κριτικής του Δημήτρη Τσατσαμπά, ο οποίος τονίζει ότι “το ποιος φταίει είναι γνωστό: Δήμος και Περιφέρεια, που είναι οι αρμόδιοι”.

Αν και βρισκόμαστε στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου, οι ξαφνικές νεροποντές και οι ζημιές που προκαλούν λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, μας προειδοποιούν για τον επερχόμενο κίνδυνο απο έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα από το φθινόπωρο.

Η κλιματική αλλαγή, οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, η ακύρωση των ρεμάτων, οι πυρκαγιές και η άναρχη αστικοποίηση αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες, που κάνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα πιο έντονα και κατά συνέπεια περισσότερο επικίνδυνα.

Τα αντιπλημμυρικά έργα, εκ των πραγματων, είναι υπεραναγκαία υποδομή για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι επίσης αναγκαία για την προστασία της περιουσίας των πολιτών, γι’αυτό και τα αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι χαρακτηρίζονται ως κατεπείγοντα.

Δυστυχώς όμως εδώ στο Χαϊδάρι το “καταφέραμε” και αυτό, στα πολλά χρόνια καθυστέρησης να προσθέσουμε ακόμη 4 χρόνια χωρίς στην πράξη καμία πρόοδο στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Πετύχαμε μάλιστα το αντίθετο! Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι που έχουμε ανάγκη άμεσα να πάνε πίσω.

Ο μεγάλος κεντρικός αγωγός ομβρίων επί της Λ. Αθηνών, που για το Χαϊδάρι σταμάτησε το 2006, ενώ πριν λίγα χρόνια ξαναξεκίνησε, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά σκεπάστηκε και οι σχετικές πιστώσεις κατευθύνθηκαν αλλού, σε έργα εκτός Χαϊδαρίου.

Το αντιπλημμυρικό έργο της βορειοδυτικής λεκάνης του Δάσους, ένα αίτημα 10ετιών και αυτό, ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει αρχές του 2021 τελικά όχι μόνο δεν ξεκίνησε, αλλά μπήκε στην κατάψυξη.

αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι
Αφαία, 2013. Τα αντιπλημμυρκά έργα στο Χαϊδάρι είναι αναγκαία.

Το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά, που επι σειρά ετών ανακοινώνεται ότι είναι έτοιμο να ξεκινήσει, και αυτό παραμένει ακόμη μόνο στα χαρτιά

"Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Χαϊδάρι ωρίμασαν τόσο, που σαπίζουν στα συρτάρια!" 3

Τα πλημμυρικά επεισόδια που συμβαίνουν σε πολλές περιοχές της πόλης, όπως στο δυτικό Δάσος, στη Λ. Αθηνών, στις οδούς Πύλου, Κορυτσάς, Επαύλεως, Φιλοπάππου, Ρίμινι, Ιερού Λόχου, στην κάτω Αφαία, σε έντονες βροχοπτώσεις είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και δεν επιτρέπεται σε κανέναν αρμόδιο να καθυστερεί ή να θέτει άλλες προτεραιότητες.

Το ποιος φταίει για τα παραπάνω είναι γνωστό: Δήμος και Περιφέρεια, που είναι οι αρμόδιοι. Τώρα όμως αυτό που έχει σημασία είναι τα έργα αντυπλημυρικής προστασίας να γίνουν “χθες” και επιτέλους αυτό να το καταλάβουν όλοι.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ούτε περί μη ύπαρξης πιστώσεων, καθώς αυτές ήταν εξασφαλισμένες, ούτε περί μη ωρίμανσης των έργων, γιατί και οι φάκελοί τους από τα πολλά χρόνια, που έχουν περάσει, κοντεύουν να “σαπίσουν” στα συρτάρια…

Δημήτρης Τσατσαμπάς, δημοτικός σύμβουλος

Σημαντικά στοιχεία μπορείς να βρεις εδώ: Συνάντηση Πατούλη – Ντηνιακού για τα έργα στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button