ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συζητήθηκε στο ΚΣΝΜ η πεζογέφυρα στο Παλατάκι – Τι εισηγήθηκε ο Μ. Σελέκος

 

Η χτεσινή (22 Φεβρουαρίου) ήταν μια σημαντική μέρα για το μέλλον της πεζογέφυρας που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Λ. Αθηνών (μακέτα πιο πάνω), δίπλα στο Παλατάκι. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του αρμόδιου για την περίπτωση Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, παρόντος του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου.

Θυμίζουμε ότι το ΚΣΝΜ είχε ζητήσει άμεση διακοπή των εργασιών (13 Δεκεμβρίου) προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα, διότι η υπό μελέτη πεζογέφυρα χωροθετείται στο άμεσο περιβάλλον της χαρακτηρισμένης από το Υπ. Πολιτισμού ως ιστορικού τόπου περιοχής που περιβάλλει τον πύργο «Παλατάκι».

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, παρά την επιθυμία του να την καταγράψει, διότι δεκτοί έγιναν μόνο δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι αντλήσαμε πληροφορίες από τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και τον αντιδήμαρχο Κώστα Σταθά, που εκπροσώπησαν τον Δήμο στη συνεδρίαση του ΚΣΜΝ. 

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος υπερασπίστηκαν την αναγκαιότητα του έργου, με γνώμονα τον άνθρωπο. Το “βαρύ πυροβολικό” της θέσης του Δήμου αποτέλεσε παλαιότερη μελέτη συγκοινωνιολόγων για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, που χαρακτηρίζει τον κόμβο στο Παλατάκι ως τον πιο επικίνδυνο σε ολόκληρη την Αττική!

Επίσης τόνισαν ότι:

– Η κατασκευή της γέφυρας θα ενοποιήσει δύο περιοχές της πόλης μας (τη Γρηγορούσα με το κεντρικό Χαϊδάρι).

– Από το σημείο αυτό της Λεωφόρου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες πεζοί, που πρέπει να διασχίσουν οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Πράγματι έχουν συμβεί πολλά τροχαία δυστυχήματα.

– Ενόψει της επικείμενης ανάπλασης της οδού Φαβιέρου, το έργο της γέφυρας θα δημιουργήσει ροή στην περιοχή (Φαβιέρου, Γέφυρα, Στρατάρχου Καραϊσκάκη). 

«Αλλαγή θέσης σημαίνει αναβολή του έργου»

Ο δήμαρχος μας είπε ότι το 15μελές Συμβούλιο άκουσε προσεκτικά την τοποθέτησή του. Όταν κάποιος Σύμβουλος τον ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της χωροθέτησης, απάντησε πως, αν αλλάξει η θέση, απεντάσσεται το έργο και δεν θα γίνει απολύτως τίποτα.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σταθά. Οι τοποθετήσεις τους διήρκησαν περισσότερο από μισή ώρα.

Η απόφαση του ΚΣΝΜ για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι θα βγει τις επόμενες μέρες. Πιο άμεσα αναμένεται να φτάσει στα χέρια του Δήμου η απόφαση του Συμβολίου για το θέμα της πεζογέφυρας του Δάσους (οδός Σατωβριάνδου), που ήδη έχει συζητηθεί.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 Όλες οι εξελίξεις για τις νέες πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών

 Νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Αθηνών – Παρουσίαση, μακέτες, λειτουργικότητα

– Έκτακτο: Άμεση διακοπή εργασιών για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι

– Σκέψεις και προβληματισμός για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι

– Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι

– Οι πεζογέφυρες και τα προβλήματα της Λεωφόρου Αθηνών

– Απίστευτο! Η λύση για την πεζογέφυρα είναι διαθέσιμη εδώ και 50 χρόνια! Γιατί την έκαναν «γαργάρα» οι διοικήσεις του Δήμου;

– Πεζογέφυρα στο Παλατάκι: Κρίσιμο έργο – Προβληματική μελέτη

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button