ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύρο-κουρδική διένεξη για το… κοντέινερ του Σκαραμαγκά

 

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά, που προκάλεσε εκ νέου την -πυροσβεστική ευτυχώς- παρέμβαση του ΑΤ Χαϊδαρίου.

Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι Κούρδοι και Σύροι πρόσφυγες, αυτή τη φορά όμως όχι για εθνοπολιτικές διενέξεις, αλλά για την προβληματική συγκατοίκηση σε λυόμενο σπιτάκι του καταυλισμού.  Πιο συγκεκριμένα, η αναγκαστική συμβίωση δύο ζευγαριών, Κούρδων και Σύρων, δεν ήταν αρμονική αλλά είχε καταντήσει… μεσανατολικό ζήτημα με συχνές προστριβές.

Κάποια στιγμή ο Σύροι κλείδωσαν το κοντέινερ αφήνοντας απ’ έξω τους συγκατοίκους, που αγρίεψαν. Δεν ήθελε και πολύ να ανάψουν τα αίματα και άρχισαν να μαζεύονται ομάδες ομοεθνών για να “βάλουν πλάτη”. Οι συνετοί φοβήθηκαν ότι ήταν πιθανό να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να έχουμε πάλι σοβαρά κουρδο-συριακά επεισόδια, σαν αυτά της περασμένης εβδομάδας που κατέληξαν σε μαχαίρωμα πρόσφυγα και τραυματισμό αστυνομικού από το ΑΤ Χαϊδαρίου. Κάλεσαν λοιπόν την Αστυνομία.

Χώρισαν τα τσανάκια τους

Τη στιγμή που τα επεισόδια άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις, έφτασε στο Σκαραμαγκά περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου με επικεφαλής τον διοικητή του. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους λειτουργίας της δομής, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το ένα ζευγάρι σε άλλο σπιτάκι, όπου κατοικούν ομοεθνείς του. 

Χαϊδάρι Σήμερα Ζητούνται διαμερίσματα για πρόσφυγες στο Χαϊδάρι και όλη την Αθήνα 2

Είναι δύσκολες οι συνθήκες διαμονής στον οικισμό, είναι βασανιστική η αναμονή της βίζας για Γερμανία, είναι και τα πολιτικά στη μέση, οπότε τα επεισόδια γίνονται όλο και πιο συχνά. Μάλλον πρέπει να φύγουν από το θλιβερό γκέτο της τσιμεντένιας προβλήτας οι άνθρωποι αυτοί. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button