ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σύροι οι δύο ληστές στην “Αγία Μαρίνα” – Στοιχεία για παραβατική συμπεριφορά στη Δομή Σκαραμαγκά

Μετά από την προανάκριση που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης της ληστείας, που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό, ο οποίος είναι επίσης Σύρος.

Θυμίζουμε πως ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του άρπαξαν με τη βία την τσάντα μιας νεαρής γυναίκας, την ώρα που έβγαινε από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Αυτή αντέδρασε και με τη συνδρομή ενός άλλου πολίτη ακινητοποίησαν τον ένα από τους δράστες, ενώ ο άλλος διέφυγε. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι 19 ετών και κατοικεί στη Δομή του Σκαραμαγκά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία εκτός των ορίων του αυτοφώρου και η υπόθεση του πήρε και αυτή το δρόμο της Δικαιοσύνης. Τελικά το ρεπορτάζ μας δικαιώθηκε κατά το μέρος του ενός Σύρου δράστη, ενώ δεν υπήρξε ανάμειξη άλλης καταγωγής συνεργών και οι εμπλεκόμενοι είναι δύο και όχι τέσσερις. 

Σε ό,τι αφορά τον επίσης Σύρο συνεργό, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, θα δικαστεί στις 17 Ιανουαρίου, λόγω αναβολής που πήρε στο Αυτόφωρο Δικαστήριο. Ο συγκεκριμένος επίσης δεν φιλοξενείται σε κάποια δομή, ενώ δεν διαθέτει έγγραφα νόμιμης διαμονής. Επίσης δεν ζήτησε ποτέ πολιτικό άσυλο. Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να διαταχθεί η απέλαση του.

Η κλεμμένη τσάντα βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα μαζί με το περιεχόμενό της.

«Οι πρόσφυγες δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά»

Εγκληματικά γεγονότα σαν το  προαναφερθέν προκαλούν έντονες αντιδράσεις από αντίθετες πλευρές. Εκφραστές ξενοφοβικών απόψεων βρίσκουν την ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο, ενώ από την άλλη κάποιοι μάς κατηγορούν και μόνο επειδή αναφέρουμε την εθνικότητα των δραστών.

Για το λόγο αυτό το «Χαϊδάρι Σήμερα» απευθύνθηκε σε υψηλόβαθμο αστυνομικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου, το οποίο είναι αρμόδιο για το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά. Ας μην ξεχνάμε ότι εκεί υπάρχει μια ολόκληρη κωμόπολη, η οποία ξεκίνησε με 3.500 κατοίκους πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως Σύρων και ιρακινών, και σήμερα έχει περίπου 2.800 άτομα.

Ρωτήσαμε για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας στην Δομή Σκαραμαγκά. Με άλλα λόγια, απασχολούν τακτικά τις αστυνομικές αρχές της πόλης μας οι πρόσφυγες που κατοικούν δίπλα μας;

Όπως μας τόνισε, στο σύνολο τους τα μέλη της Δομής δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο συμβάν με τους δύο νεαρούς Σύρους πρωταγωνιστές, αποτελεί μεμονωμένο γεγονός.

Υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά προβλήματα, από τη στιγμή που έχουν χάσει πατρίδες, σπίτια και οικογένειες. Η παραβατική συμπεριφορά που συχνότερα παρατηρείται είναι ότι κάποιες φορές “πιάνονται στα χέρια” μεταξύ τους, λόγω πολιτικών διαφορών. Όμως με την επέμβαση των γεροντότερων, που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισορροπία, επανέρχεται η γαλήνη στη Δομή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Νεαρή Κρητικιά και περαστικός πολίτης ακινητοποίησαν τσαντάκια στην Αγία Μαρίνα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button