Η νεαρή Κρητικιά επισκέπτρια της πόλης μας αποδείχτηκε “σκληρό καρύδι” για τους επίδοξους κλέφτες που είχαν στήσει καρτέρι έξω από το Σταθμό Αγία Μαρίνα. Την βοήθησε ένας θαρραλέος συμπολίτης, που ακινητοποίησε έναν από τους τέσσερις δράστες. Το κυνηγητό λίγα μέτρα από τον πολυσύχναστο σταθμό «Αγία Μαρίνα», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, λίγα λεπτά πριν από τις δέκα το βράδυ.

Η κοπέλα από τα Χανιά φιλοξενείται σε συγγενικό της σπίτι στο Χαϊδάρι, για τις ημέρες των γιορτών. Εκείνη τη στιγμή μόλις είχε βγει από το Μετρό μαζί με τη μητέρα της και κατευθύνονταν για το σπίτι πεζές. Την πλησίασαν δύο άλλοι πεζοί, πιθανόν Ρομά, που με τη βία της άρπαξαν την τσάντα και άρχισαν να τρέχουν. Η κοπέλα προσπάθησε να κρατήσει την τσάντα, αλλά δεν τα κατάφερε. Από τις έντονες εικόνες που ξετυλίχτηκαν μπροστά της, μητέρα έπαθε σοκ. Όμως περιστατικό όχι μόνο δεν σταμάτησε εδώ, αλλά πήρε απρόσμενη εξέλιξη.

Το θύμα προσπάθησε να τους κυνηγήσει και τότε εμφανίστηκε ένας συνεργός των δύο, που τη χτύπησε για να τη σταματήσει. Όμως ούτε εδώ τελειώνει το συμβάν.

Η κοπέλα επέμεινε και λίγα μέτρα πιο πέρα και ένας τέταρτος της ομάδας, ο οποίος καιροφυλακτούσε, επειχείρησε να επέμβει. Για κακή του τύχη όμως, την ίδια στιγμή από το σημείο αυτό περνούσε ένας συνδημότης μας που είχε βγάλει βόλτα τον μεγαλόσωμο σκύλο του. Χάρη στη σωματική του διάπλαση και με τη βοήθεια του τετράποδου φίλου του, ο πολίτης τον ακινητοποίησε. Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και ο συγκεκριμένος, συριακής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνελήφθη.

Κατά την προανάκριση επικαλέστηκε πως δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά, παρά μόνο γερμανικά. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου επρόκειτο να δικαστεί στο Αυτόφωρο, όμως η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 17 Ιανουαρίου.

Η κλεμμένη τσάντα δεν έχει βρεθεί ακόμα. Περιείχε περίπου 80 ευρώ, αστυνομική ταυτότητα, κάρτες ΑΤΜ και άλλα προσωπικά έγγραφα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου