ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεταίρος… μάλαμα – Μετά το “φέσι”, η διάρρηξη

Εκεί που του χρώσταγαν, πήγαν να του πάρουν και το βόδι… Δυο αετονύχηδες πλησίασαν έναν γνωστό επιχειρηματία της Δυτικής Αθήνας, που κατοικεί στο Δαφνί. Ένας Έλληνας και ένας Αιγυπτιακής καταγωγής, του πρότειναν να συστήσουν από κοινού μια εμπορική επιχείρηση. Ο συμπολίτης μας δέχτηκε, ξεκίνησαν, αλλά δεν πήγαν και πολύ μακριά…

Ακάλυπτες συναλλαγματικές

Φάνηκε από την αρχή πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο Δαφνιώτης επιχειρηματίας, εκτός από τον προσωπικό του κόπο, έβαλε όλα τα κεφάλαια. Από τη μεριά τους δύο συνέταιροι δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ, αντίθετα του έδωσαν μόνο συναλλαγματικές, που, όπως αποδείχτηκε, ήταν όλες ακάλυπτες.

Το μικρό πολυκατάστημα ξεκίνησε τις εργασίες του στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω, σαν οπωροπωλείο, καφεκοπτείο και ανθοπωλείο. Τόσο όμως η κρίση στην αγορά όσο και η αδιαφορία των δύο συνεταίρων το οδήγησαν σύντομα σε λουκέτο. Ο συμπολίτης μας αμέσως φρόντισε να «διαλύσει» την Ετερόρρυθμη Εταιρεία που είχε συστήσει με τους δύο άνδρες και η επιχείρηση ανέστειλε τη λειτουργία της. Ο ίδιος εξακολούθησε να διατηρεί το κατάστημα κλειστό, καταβάλλοντας κανονικά τα ενοίκια. Να σημειώσουμε πως το συμβόλαιο εκμίσθωσης του ακινήτου ήταν από την αρχή στο όνομα του. Φρόντισε πάντως να αλλάξει τις κλειδαριές.

Μετά το “φέσι” η διάρρηξη

Όμως το πρόβλημα για τον επιχειρηματία είχε και συνέχεια. Βραδινές ώρες της Τετάρτης 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας που οι πιο πολλοί λείπουν, ο Αιγύπτιος, αφού παραβίασε την είσοδο του καταστήματος, προσπάθησε να αφαιρέσει τα έπιπλα και τον επαγγελματικό εξοπλισμό που υπήρχαν μέσα. Ωστόσο περίοικος ειδοποίησε τον επιχειρηματία, που βρισκόταν σε διακοπές και αυτός με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε περιπολικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου, που συνέλαβε τον πρώην «εταίρο». Με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για υπεξαίρεση πραγμάτων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» ο επιχειρηματίας τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην συνεταίρος του προσπάθησε να «σηκώσει» τον επαγγελματικό του εξοπλισμό. Το ίδιο επιδίωξε και την παραμονή των φετινών περιφερειακών εκλογών, εκμεταλλευόμενος την απουσία του. Ο συμπολίτης μας ήταν τότε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και έδινε την προεκλογική του μάχη. Όμως και εκείνη την ημέρα ειδοποιήθηκε και σταμάτησε τον πρώην συνεταίρο του από τον παράνομο στόχο του.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button