ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέχεια στη δικαστική κόντρα με τους “9”

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα την υπόθεση των εννέα εργαζομένων στο τμήμα Καθαριότητας δηλώνει η δημοτική αρχή, μετά από μια σειρά δικαστηρίων που τους δικαιώνουν. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη ο Μιχάλης Σελέκος έθεσε το πρόβλημα, που απασχολεί εδώ και αρκετούς μήνες τον Δήμο, και ρώτησε τον δήμαρχο: “Θα συνεχίσετε να προσφεύγετε σε ένδικα μέσα ή θα παραιτηθείτε, όπως είναι το δίκαιο;”

Προηγουμένως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης περιέγραψε σύντομα την κατάσταση: “Υπάρχουν δυο αποφάσεις δικαστηρίων και δύο αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον αγώνα αυτών των εργαζομένων προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Η δημοτική σας αρχή αντί να τις υλοποιήσει και να τους δώσει δουλειά, προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης της μονιμοποίησής τους. “

«Θα συνεχίσουμε και θα κριθεί το θέμα στο Εφετείο», του απάντησε λακωνικά ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός.

Τα επόμενα ραντεβού στα δικαστήρια

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση αναστολής προηγούμενης δικαστικής απόφασης που κατέθεσε εναντίον των 9 ο Δήμος. Για δεύτερη φορά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν. Παρά τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις  η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να  βάλει τίτλους τέλους σε αυτή την υπόθεση, αφού το  ραντεβού θα δοθεί και πάλι στα δικαστήρια.

Τον αμέσως επόμενο μήνα θα εκδικαστεί  η έφεση κατά της απόφασης που τους μετέτρεπε σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου, ενώ τον προσεχή Ιούνιο έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που είναι συνέχεια της προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με την οποία πρόσφατα οι εννιά εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης θεωρεί πως ο Δήμος δεν τους χρειάζεται στο δυναμικό του και πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τη μισθοδοσία τους.

Περισσότερα για την υπόθεση εδώ: Σωματείο Εργαζομένων: “Η δημοτική αρχή δείχνει το αντεργατικό, άδικο και απάνθρωπο πρόσωπό της”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button