ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σωματείο Εργαζομένων: “Η δημοτική αρχή δείχνει το αντεργατικό, άδικο και απάνθρωπο πρόσωπό της”

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου καταγγέλλει ότι η διοίκηση του Δήμου στην περίπτωση των 9 εργαζόμενων της Καθαριότητας, που κέρδισαν πρωτόδικα την μονιμοποίησή τους, δείχνει το “αντεργατικό, άδικο και απάνθρωπο πρόσωπό της”, αποφασίζοντας να ασκήσει έφεση. Επίσης το Σωματείο τονίζει ότι “Οι εργαζόμενοι αυτοί δούλεψαν σε μια υπηρεσία η οποία έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και είναι μια από τις αιτίες που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης μας”.

Η ανακοίνωση του Σωματείου καταλήγει ζητώντας να μην ασκηθεί έφεση, αλλά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, “που είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης, και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής“.

Σημειώνουμε ότι στο όργανο αυτό το πιθανότερο είναι ότι η δημοτική αρχή δεν θα έχει την πλειοψηφία στο θέμα της άσκησης έφεσης (στην Οικονομική Επιτροπή διαθέτει πλειοψηφία), καθώς ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση, η στάση των οποίων κατά κανόνα ορίζει την πλειοψηφία στο Δ.Σ., ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα μας δήλωσε: “Στο ερώτημα αν πρέπει να ασκηθεί έφεση από πλευράς Δήμου για τους εργαζόμενους, η γνώμη μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ, ώστε οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου:

Στις 3/11/2020 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του δικαίωσε εννιά εργαζόμενους του Δήμου Χαϊδαρίου, οι οποίοι ζητούσαν να αναγνωριστούν οι συμβάσεις εργασίας που είχαν με τον Δήμο ως συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, είχαν προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, με την προκήρυξη 3Κ, που αφορούσε σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων έμειναν εκτός των διοριστέων, διότι τους ξεπέρασαν σε μόρια άλλοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Όλοι οι εργαζόμενοι είχαν πάρα πολλά μόρια αφού ήταν μακροχρόνια άνεργοι (3 έως 5 χρόνια), είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και ταυτόχρονα πληρούν και άλλα κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ) και δούλεψαν στην καθαριότητα του Δήμου για περίπου δύο χρόνια. Αυτούς τους εργαζόμενους, που κατάφεραν να κερδίσουν την δίκη για το δικαίωμα τους στη δουλειά, η Διοίκηση του Δήμου δεν τους θέλει και αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή. Οι εργαζόμενοι αυτοί δούλεψαν σε μια υπηρεσία η οποία έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και είναι μια από τις αιτίες που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης μας.

Η διοίκηση του Δήμου δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά και μάλιστα με ακραίο τρόπο, αφού έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, σε μια συνεδρίαση που «πραγματοποιήθηκε» εξ αποστάσεως, χωρίς να έχουν το δικαίωμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ή οποιοσδήποτε από τα μέλη της επιτροπής στον αντίλογο. Πήρε αυτή την απόφαση ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει αποφασίσει πως στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων και ενώ δεν είναι υποχρεωμένη να ασκήσει έφεση κατά των εργαζομένων. Εξαντλεί όλα τα μέσα προκειμένου να μην εργαστούν αυτοί οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας. Με διαδικασίες «αποφασίζουμε και διατάζουμε» θέλουν να καταδικάσουν σε ανεργία εννιά εργαζόμενους και σε ανέχεια τις οικογένειές τους, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο Εφετείο δεν θα έχουν καμία τύχη. Η διοίκηση του Δήμου δείχνει το άδικο και απάνθρωπο πρόσωπο της σε εννιά εργαζόμενους που τους αναγνωρίστηκε δικαστικά το δικαίωμα στην σταθερή εργασία όπως θα έπρεπε να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Καταγγέλλουμε την στάση της Δημοτικής αρχής και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους. Απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης, και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να μην ασκηθεί καμία έφεση!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

το Δ.Σ.

του Συλλόγου Εργαζομένων

Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button