ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Ν. Κουρέτα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός συναντήθηκε  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ . Νικόλαο Κουρέτα, στα γραφεία της εταιρείας.  Η συνάντηση αφορούσε την εξέλιξη στο θέμα  της ένταξης του Χαϊδαρίου στον προγραμματισμό  των επεκτάσεων του δικτύου του Μετρό και την αποτίμηση των ενεργειών που έκαναν μέχρι τώρα και τα δυο μέρη,  μετά την προηγούμενη σχετική σύσκεψή  τον Ιούνιο του 2022.  Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Καρατζαφέρης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Μελετών της εταιρείας κ. Μάνια Μπενίση.

Η πρόταση του Δήμου Χαϊδαρίου είναι η  υλοποίηση του σχεδίου που είχε κατατεθεί στο παρελθόν για τη  δημιουργία μιας νέας γραμμής Μετρό κατά μήκος της Λ. Αθηνών. Η γραμμή αυτή θα εξυπηρετήσει συγκοινωνιακά και το Χαϊδάρι και το δυτικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όπου συζητήθηκε η συνεργασία των δύο Δήμων στο συγκεκριμένο θέμα.

Πέραν της συγκοινωνιακής κάλυψης των κατοίκων, η νέα γραμμή του Μετρό θα αποσυμφορήσει τη Λ. Αθηνών και  θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σε  όλες τις λειτουργίες  που είναι χωροθετημένες εκατέρωθέν της. Επίσης, θα  εξυπηρετήσει  και τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του  Αττικού Νοσοκομείου.

Η  μεγάλη αυτή διεκδίκηση της πόλης μας απαιτεί συστηματική δουλειά, συγκεκριμένες προτάσεις και ευρύτερες συνεργασίες. Με αυτά τα εφόδια, θα το πετύχουμε!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button