ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπακογιάννης – Ντηνιακός διεκδικούν γραμμή Μετρό κατά μήκος της Λ. Αθηνών

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας με τον Δήμαρχο  Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησε  τη συνεργασία των δύο Δήμων για τη διεκδίκηση της χάραξης νέας γραμμής Μετρό κατά μήκος της Λ. Αθηνών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Νικόλαο Κουρέτα.

Η δημιουργία αυτής της γραμμής του Μετρό θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά τη Λ. Αθηνών, που είναι η  βασική πύλη εισόδου στο κέντρο της Αθήνας από την Πελοπόννησο αλλά και από τη βόρεια Ελλάδα μέσω του κόμβου στο Ποτάμι. Θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες  που είναι χωροθετημένες εκατέρωθεν της Λ. Αθηνών, ενώ θα εξυπηρετήσει συγκοινωνιακά και το δυτικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων και το Χαϊδάρι. Παράλληλα, θα διευκολυνθεί σημαντικά η μετεπιβίβαση των επιβατών από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο στο δίκτυο του Μετρό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Βασίλης Καρατζαφέρης και ο Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργος Γιαννός.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button