Την Τετάρτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τον αντιδήμαρχο παιδείας κύριο Πετούση, με θέμα την ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας εν όψει του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με την Ένωση Γονέων, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι την πρώτη περίοδο που θα είναι ανοιχτά μόνο τα λύκεια και τα γυμνάσια, θα υπάρχουν καθαρίστριες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Για τα αντισηπτικά υπάρχει μια ποσότητα στη διάθεση του δήμου, η οποία επαρκεί μόνο για το πρώτο διάστημα.

Η Ένωση κάλεσε το Δήμο Χαϊδαρίου να απαιτήσει από το κράτος την έγκαιρη προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών. Ταυτόχρονα να στηρίξει την πάλη των σχολικών καθαριστριών για την μονιμοποίησή τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αφού αυτό αποτελεί μεταξύ των άλλων βασική προϋπόθεση για την υγεία των παιδιών.

Επίσης κάλεσε τον Δήμο Χαϊδαρίου να απαιτήσει την παροχή ηλεκτρονικών μέσων (laptop κλπ) καθώς και φθηνό Internet για όλα τα παιδιά, πράγμα απαραίτητο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ώστε να αμβλυνθούν στοιχειωδώς οι τεράστιες ανισότητες στην παροχή της γνώσης.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους συλλόγους γονέων, ειδικά των λυκείων & των γυμνασίων, που θα ανοίξουν άμεσα, να είναι σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων προστασίας των μαθητών. Τέλος σε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί της για να απαιτήσουν από κοινού την επίλυσή του.