ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Στόχος ένας Σκαραμαγκάς ναυπηγείο παγκόσμιας κλάσης, ικανό να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό”

Μερίδιο από την αναμενόμενη αύξηση των αμυντικών δαπανών στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα διεκδικήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στον ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «επείγουσα» την ανάγκη αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και ταχύτατα εξελισσόμενων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Ο κος Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την οικονομική ευημερία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καινοτομία και συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Επισήμανε ακόμη, την κρίσιμη σημασία της αναζωογόνησης των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, ιδιαίτερα ενόψει των αυξανόμενων επενδύσεων στην άμυνα σε ολόκληρη την ήπειρο. Με πάνω από 160 δισεκατομμύρια ευρώ προγραμματισμένα για έργα άμυνας τα επόμενα δύο δεκαετίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης προέτρεψε για μεγαλύτερες επενδύσεις και διευκόλυνση των ευρωπαϊκών ναυπηγικών ικανοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί η στρατηγική αυτονομία και ασφάλεια.

Αναδεικνύοντας το εξελισσόμενο ναυπηγικό τοπίο της Ελλάδας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη μεταμόρφωση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και τη δυνατότητα του να λειτουργεί ως κέντρο για εμπορικές και ναυτικές δραστηριότητες. Επεσήμανε το όραμα του κ. Γ. Προκοπίου να ιδρύσει ένα ναυπηγείο παγκόσμιας κλάσης στην Ελλάδα, ικανό να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button