ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ Δελφών συμμετείχε και φέτος ο Άρης Πανόπουλος. Eνημέρωση από «πρώτο χέρι» για τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, είχε και πέρυσι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάμεσα σε 900 ομιλητές από 73 χώρες του κόσμου, η πόλη μας είχε ουσιαστικά τον δικό της εκπρόσωπο, ο οποίος και συμμετείχε σε σειρά θεματικών και στρογγυλών τραπεζιών που αφορούσαν την οικονομία, την ενέργεια, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Στελέχη και CEO από τις μεγαλύτερες εταιρίες και βιομηχανίες ανά τον κόσμο, διακεκριμένοι διεθνώς καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και μία σειρά από προσωπικότητες κάθε πεδίου στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών έδωσαν έμφαση  -μέσω των παρουσιάσεων τους-  στις τεχνικές δεξιότητες κάθε είδους, με γνώμονα την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, τη γεωπολιτική και την ασφάλεια.

Εξέχοντες ομιλητές δεν έλειψαν και φέτος από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. 

Από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τους  Αρχηγούς των μεγάλων Πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, επίτροπους, πρέσβεις κρατών της Ε.Ε, του Ισραήλ μέχρι και των Η.Π.Α.

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 1
Με τον κ. Έντι Ζεμενίδης

Με τον  Εκτελεστικό  Διευθυντή του Συμβούλιου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας των Ηνωμένων  Πολιτείων, Έντι Ζεμενίδης, υπήρξε μάλιστα και ένας ολιγόλεπτος διάλογος με τον υποψήφιο δήμαρχο Χαϊδαρίου, όπως και με τον  Ιδρυτή & Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, κ. Συμεών Τσομώκο.

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 3
Στο περίπτερο της Google.

Αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Τσομώκο για την άριστη διοργάνωση των εργασιών από την πρώτη κιόλας ήμερα του συνεδρίου, ο Άρης Πανόπουλος δεν παρέλειψε να βρεθεί ακόμα και στο σταντ της Google για να ενημερωθεί για τις νέες δυνατότητες που θα παρέχει η τεχνολογία με την είσοδό μας σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 5
Με το κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο

Βαθύτερη ανάλυση για το πέρασμα της στους Δήμους είχε με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής διακυβέρνησης και απλούστευσης διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για   την εκπαίδευση  που χρειάζεται ο Δημόσιος τομέας όπως  και την καλλιέργεια κουλτούρας στους Δήμους.

Στη συζήτηση δόθηκε έμφαση ακόμα και στις ψηφιακές δεξιότητες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την αποφυγή του λεγόμενου ψηφιακού αναλφαβητισμού.

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 7
Με τον κ. Αναστάσιο Τζήκα

Ζεστά τετ α τετ όπως και πηγαδάκια στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών δεν έλειψαν από την παρουσία του Άρη Πανόπουλου στο τετραήμερο Παγκόσμιο Φόρουμ, με τον φωτογραφικό φακό να αποθανατίζει τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιο Τζήκα, όπως και με τον  διευθυντή του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, Νικόλαο Λαμπρογεώργο, υπό την στενή «παρακολούθηση» της δημοσιογράφου Μαρίας Σαμολαδά (GR.TIMES, Real Fm)

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 9
Με τον κ. Νικόλαο Λαμπρογεώργο και την Μαρία Σαμολαδά.

Σημαντική στάθηκε η συζήτηση που είχε ο Άρης Πανόπουλος με τον γνωστό καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες των συνεργατών του, οι δύο άντρες επεκτάθηκαν στο θέμα της στατικότητας ανέλεγκτων κτηρίων σε περίπτωση σεισμού, κάτι που αποτελεί και προειδοποίηση προς την σημερινή Δημοτική Αρχή προ μηνών από τον κ. Πανόπουλο για τα Δημόσια Κτίρια και τα Σχολεία της πόλης του Χαϊδαρίου.

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Άρης Πανόπουλος 11
Με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button