ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Άρης Πανόπουλος στο Διεθνές Forum των Δελφών

Ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή είχε ο Άρης Πανόπουλος, συμμετέχοντας στο διεθνές ετήσιο συνέδριο “Delphi Economic Forum VII – New Realities”. Παράλληλα είχε και σημαντικές πολιτικές επαφές και συναντήσεις.    

Το φετινό Delphi Economic Forum, που πραγματοποιήθηκε μετά από 2 χρόνια δια ζώσης λόγω της πανδημίας, φιλοξένησε, όπως πάντα, σπουδαίες προσωπικότητες από τον εγχώριο και διεθνή πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο και έβγαλε ειδήσεις γύρω από την κύρια θεματική, που ήταν οι νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται σε όλα τα επίπεδα. Στα αξιοσημείωτα που συζητήθηκαν ήταν η επισιτιστική κρίση ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, ο πολιτικός και διπλωματικός αντίκτυπος του πολέμου σε όλον τον κόσμο και κυρίως στη γειτονιά των Βαλκανίων, αλλά και η ενεργειακή κρίση, με την ΕΕ να οφείλει να βρει νέες διεξόδους και πόρους και το νερό να φαίνεται να αποτελεί μια λύση που εξετάζεται.

Ο Άρης Πανόπουλος στο Διεθνές Forum των Δελφών 3

Στους Δελφούς ο κ. Πανόπουλος παρακολούθησε τόσο την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (από όπου και η σχετική φωτογραφία από το σύντομο «τετ-α-τετ» των δύο ανδρών), όσο και τη θεματική ενότητα στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, όπου και ακολούθησε μεταξύ τους ολιγόλεπτη συνάντηση. Μία ακόμα συνομιλία που έλαβε χώρα σε φιλικό κλίμα ήταν αυτή με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Σε ένα άλλο εξίσου συμβολικό αλλά και συνάμα ουσιαστικό ενσταντανέ, ο Άρης Πανόπουλος είχε συνομιλία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Στέλιο Πέτσα.

Οι συναντήσεις και οι επαφές του κ. Πανόπουλου στους Δελφούς δεν περιορίστηκαν μόνο στο κυβερνητικό περιβάλλον. Υπήρξαν επαφές με στελέχη του ΚΙΝΑΛ, όπως με την πρώην Υπουργό κα Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Κατρούγκαλο. Επίσης, πραγματοποίησε σειρά επαφών με καταξιωμένα πρόσωπα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που κινούνται στο χώρο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Η παρουσία στο διεθνές συνέδριο αποτελεί συνέχεια της κινητικότητας του Άρη Πανόπουλου το τελευταίο διάστημα. Στους πολιτικούς κύκλους -και όχι μόνο- στο Χαϊδάρι έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης η οριστική απόφασή του να είναι υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button