ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στη νέα υπερ-ΔΟΥ Περιστερίου το Χαϊδάρι

 

Είναι οριστικό. Η ΔΟΥ Αιγάλεω κλείνει και μεταφέρεται στο Περιστέρι, οπότε – λογικά- ακολουθεί και το Χαϊδάρι. Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών που εκπόνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. της χώρας , ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα, από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω θα συγχωνευτεί με την Α’ Περιστερίου και Β’ Περιστερίου σε μία νέα ενιαία υπερμεγέθη υπηρεσία, με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.

Το εύλογο είναι ότι το Χαϊδάρι θα ακολουθήσει τη ΔΟΥ Αιγάλεω στο Περιστέρι και δεν θα κατευθυνθεί προς Ελευσίνα, όπως φημολογούνταν μέχρι τώρα. Για να έχουμε τελική απάντηση το “Χαϊδάρι Σήμερα” επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ, το Γραφείο Τύπου όμως μάς ζήτησε όμως λίγες μέρες υπομονή, μέχρι να υπάρξει καθαρή εικόνα και για αυτό το σημείο.

Εάν μεν νέα έδρα οριστεί η Α΄ Περιστερίου, με έδρα στο Λόφο Αξιωματικών (Τζον Κέννεντυ  146 & Αιγαίου), “τρώγεται”, δηλαδή είναι κοντά στο Χαϊδάρι. Αν όμως η υπερ-ΔΟΥ πάει στην Χρήστου Λαδά, όπου είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί λόγω αρτιότερης κτηριακής υποδομής, τότε η πρόσβαση από το Χαϊδάρι χωρίς ΙΧ είναι αδύνατη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button