ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπ. Τζόκας: Χρειάζονται τουλάχιστον έξι νέες χωροθετήσεις ταφής σκουπιδιών

 

Η Φυλή πρέπει να σταματήσει να παίζει τον ρόλο της χωματερής, η Αττική χρειάζεται τουλάχιστον έξι χωροθετήσεις για υγειονομική ταφή, ώστε να μην πνίγεται στα σκουπίδια σε κάθε απρόοπτο, όπως τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ιστορικό του προβλήματος με τα σκουπίδια, ο κ. Τζόκας είπε ότι «στις 9-10 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν ρηγματώσεις στο “κύτταρο” της υγειονομικής ταφής, στη Φυλή, στο υπό κατασκευή έργο της διαμόρφωσης “κυττάρων” της δεύτερης φάσης. Αυτές οι ρηγματώσεις επιδεινώθηκαν με τις πρόσφατες καταιγίδες και υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας των εργαζόμενων. Έτσι, έκλεισε ο συγκεκριμένος χώρος και έγιναν όλες οι εργασίες ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος».
Όπως είπε, «ίσως και σήμερα δοθεί σε χρήση ο χώρος».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η έλλειψη χώρων υγειονομικής ταφής είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια, που και αυτή «έχει βολευτεί» από την Φυλή και δεν κινείται όσο πρέπει, ώστε να γίνουν νέες χωροθετήσεις.
«Η Φυλή πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να παίζει αυτό το ρόλο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν χωροθετήσεις. Λέμε να βάλουμε κάδους και όλοι εννοούμε στον απέναντι, όχι στην πόρτα μας.  Υπάρχει χωροθέτηση και στην δυτική Αθήνα και στον Πειραιά, πρέπει να υπάρχει και στη βόρεια και στη νότια και στην ανατολική, παντού. Πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον έξι χωροθετήσεις, ώστε να τελειώσει η αθλιότητα στη Φυλή που εξελίσσεται εις βάρος των κατοίκων», είπε ο κ. Τζόκας.
«Έχουν εκπονηθεί κάποια πράγματα και η Περιφέρεια έχει προχωρήσει τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά για να πετύχουν όλα αυτά, η ανακύκλωση, τα πράσινα σημεία, να μειωθούν τα απορρίμματα κτλ., θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Να φτάσουμε στο σημείο να θάβουμε μόνο υπολείμματα», κατέληξε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button