ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σουβλάκι – Τι θα γίνει με την τιμή του στο Χαϊδάρι

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προαναγγελία της αύξησης της τιμής στο σουβλάκι. Κάποιοι μιλούν ακόμα και για 3 ευρώ το πιτόγυρο- από την 1η Μαΐου! Το “Χαϊδάρι Σήμερα” θέλησε να μάθει τι… μέλλει γενέσθαι στην πόλη μας. Και πράγματι έχουμε νέα, μάλλον καλά νέα.

Προβληματισμός

Προβληματισμένοι δηλώνουν και οι τοπικοί επιχειρηματίες του χώρου των ψητοπωλείων, αναφορικά με την αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος. Θυμίζουμε ότι υπάρχει διεθνής αναταραχή των τιμών. Αιτία οι αυξημένες ευρωπαϊκές εξαγωγές στην Κίνα, οι χοιροτροφικές μονάδες της οποίας «χτυπήθηκαν» από την πανώλη των χοίρων. Ο φόβος λοιπόν που διατρέχει την ελληνική αγορά στο σύνολό της είναι ότι αυτό θα οδηγήσει εν τέλει σε αύξηση και της τιμής για το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι.

Λελογισμένη αύξηση

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” πληροφορήθηκε από έγκυρη  πηγή τον προβληματισμό των επιχειρηματιών του κλάδου στην πόλης μας για την τιμή του πιτόγυρου. Η πρόθεσή τους να κρατήσουν αμετάβλητες τις τιμές είναι μάλλον ανεφάρμοστη. Ειδικά τη στιγμή που το προϊόν στο Χαϊδάρι πουλιέται σε χαμηλότερη τιμή από άλλα άλλα προάστια της Αθήνας, όπως μάς λέει ο συνομιλητής μας. Αλλά και όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς με μια μικρή έρευνα.
Στο διά ταύτα τώρα: Το τυλιχτό σουβλάκι με γύρο, χοιρινό ή κοτόπουλο, δεν θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ στα καταστήματα της πόλης μας. Οπότε η συζήτηση για 3 ευρώ που μονοπωλεί τα μέσα ενημέρωσης θεωρείται απολύτως υπερβολική. Τα υπόλοιπα προϊόντα ψητοπωλείου (καλαμάκι, κεμπάπ κτλ.) θα διαμορφωθούν ανάλογα με την κρίση και την δυνατότητα του κάθε επιχειρηματία. Κάποιοι δεσμεύονται ότι μόλις μειωθούν οι τιμές του κρέατος, θα μειώσουν αμέσως και τις τιμές στο σουβλάκι. Στη συζήτηση μπαίνει φυσικά και το πάγιο αίτημα του κλάδου της εστίασης για ΦΠΑ 13% αντί 24%, που θα είναι ένα δραστικό μέτρο στη μείωση της τιμής του αγαπημένου λαϊκού φαγητού, αλλά και στην αύξηση των κρατικών εσόδων, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη.

Από 1η Μαΐου, λοιπόν, τα νεότερα από το μέτωπο “σουβλάκι”…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button