ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“SOS από γειτονιά του Χαϊδαρίου: Αφήνουν να μας πνίγουν χιλιάδες αυτοκίνητα”

Είναι σωστό υπερτοπικές κινήσεις με ΙΧ να γίνονται μέσα από γειτονιές και στενούς δρόμους;

Το ζήτημα αυτό βάζει ο αναγνώστης μας Μ.Τ., αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλές γειτονιές του Δάσους από την πυκνή κυκλοφορία οχημάτων που αφήνουν τη Λ. Αθηνών και ακολουθούν την οδό Πλάτωνος προς Περιστέρι και το αντίστροφο.

Γράφει σχετικά:

Μία ερώτηση προς όλους τους πρώην, τωρινό και μελλοντικό δήμαρχο του Χαϊδαρίου. Πώς και γιατί επιτρέπετε να έχει γίνει η οδός Πλάτωνος η χαβούζα των δυτικών προαστίων;

Χιλιάδες αυτοκίνητα (στην κυριολεξία) καθημερινά, που έρχονται από Ελευσίνα, αντί να προχωρήσουν έως το φανάρι της Ηρακλέους και από εκεί να κατευθυνθούν προς Περιστέρι, Λιόσια, Πετρούπολη, Ζεφύρι κ.λ.π., σταματούν στο φανάρι της Παπανδρέου, δημιουργώντας και εκεί πρόβλημα και μετά μέσω της Πλάτωνος και Πατρών κατευθύνονται προς την περιοχή που επιθυμούν.

Τι κερδίζουν; 200 μέτρα λιγότερα. Αλλά την Πλάτωνος και όλη την περιοχή ΟΤΕ Δάσους την πνίγουν στην ηχορύπανση και το καυσαέριο. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα αυτοκίνητα που έρχονται από τις συνοικίες του Πειραιά για το Αττικό Νοσοκομείο, συν Ελευσίνα και Ασπρόπυργος. Από Κύπρου-Παπανδρέου-Πατρών κλπ.

Ποιος θα ενδιαφερθεί; Κανένας! Δυστυχώς είμαστε κάτοικοι Χαϊδαρίου και όχι των βορείων προαστίων, όπου οι δήμαρχοι σέβονται τους δημότες τους και έχουν φροντίσει να μην περνούν αυτοκίνητα των όμορων δήμων μέσα από την περιοχή τους, όταν θέλουν να συντομεύσουν την διαδρομή τους.

"SOS από γειτονιά του Χαϊδαρίου: Αφήνουν να μας πνίγουν χιλιάδες αυτοκίνητα" 3

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

 1. Έτσι ακριβώς είναι!!!!!Αλλά δυστυχώς κάνεις δεν ασχολείται!!!!!κατά συνέπεια όλα τα στενά μετά την Πλάτωνος να γεμίζουν από αυτοκίνητα που καμία σχέση δεν έχουν με το Χαϊδάρι!!!!

  1. Έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα.
   Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, και έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν όπου θέλουν σε δημόσιους δρόμους.
   Αντιθέτως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μαζί με το οικόπεδο,δεν αγόρασαν και τον δρόμο .
   Είμαι σίγουρος ότι και εσείς που διαμαρτυρεστε,όταν θελετε να “κόψετε “δρόμο σε άλλη περιοχή, το ίδιο κάνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button