ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων Αττικού: Ακραία καιρικά φαινόμενα και ακραίος παχυδερμισμός

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από σήμερα το πρωί το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αδυνατεί να μεταφερθεί από τον τόπο κατοικίας του προς το νοσοκομείο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, της υπολειτουργίας των ΜΜΜ και του εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων σε κεντρικές αρτηρίες. 

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του σωματείου και άλλων συναδέλφων προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να πάρει μέτρα, να αποδεσμεύσει τους εργαζόμενους, να ρυθμίσει διαφορετικά το πρόγραμμα και να πιέσουν την ΔΥΠΕ, την πολιτική προστασία και την κυβέρνηση για την ασφαλή μεταφορά τους, αδιαφορούν και απειλούν λέγοντας “όπως μπορεί να φύγει ο καθένας έτσι μπορεί και να ξαναγυρίσει”. Όπως πληροφορούμαστε τις ίδιες απαντήσεις λαμβάνουν από τις διευθύνσεις συνάδελφοι και των άλλων νοσοκομείων της ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η κυβέρνηση που – όπως και οι προηγούμενες – έχει κάνει σμπαράλια τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας (εκτός και αν πρόκειται για δυνάμεις καταστολής που εκεί είναι κουβαρντού) είναι έκθετη. Την ώρα που λόγω έλλειψης σχεδιασμού και μέσων κλείνει η μία οδική αρτηρία μετά την άλλη, την ώρα που σταματάνε όλα τα ΜΜΜ αδιαφορεί για άλλη μία φορά για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς. Γι’ αυτήν το ΕΣΥ “είναι πολυτέλεια” και περιττή δαπάνη. Λανσάρει και εδώ το γνωστό μότο της ατομικής ευθύνης (“πρόβλημα σου πως θα πας στη δουλειά, αρκεί να πας”). Μιλάνε πάλι για “πρωτόγνωρο” και “ακραίο φαινόμενο” ενώ ήξεραν για την κακοκαιρία και την ανέμεναν εδώ και μία βδομάδα!!! Δεν έκαναν ούτε το αυτονόητο: Να δώσουν εντολή γενικής αναστολής εργασίας για Δευτέρα 24/1 και Τρίτη 25/1 ώστε να λειτουργήσουν μόνο τα νοσοκομεία για τα επείγοντα περιστατικά και οι υπηρεσίες ύψιστης ανάγκης. Για μια ακόμη φορά κάνουν το χατίρι της εργοδοσίας που εκβιάζει τον κόσμο για να πάει στη δουλειά όπως κι όπως.

Το ΔΣ του σωματείου καλεί τους νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους τεχνικούς, το ιατρικό προσωπικό να μην δουλέψουν  εκβιαστικά 16ωρο,  24ωρο ή ακόμα και παραπάνω. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς.

Να παρθούν τώρα μέτρα για ασφαλή οργανωμένη μεταφορά των εργαζόμενων από και προς το νοσοκομείο. 

Κύριοι της κυβέρνησης και της Διοίκησης: Οποιαδήποτε βάρδια μείνει ακάλυπτη και βάλει σε κίνδυνο τους ασθενείς θα έχει τη δική σας υπαιτιότητα.  Πολύ σύντομα η οργή μας δεν θα έχει σταματημό!               

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button