ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκηνές “απείρου κάλλους” σε αγώνα του τοπικού, στο γήπεδο του Δάσους

Ακολουθία θλιβερών γεγονότων αμαύρωσαν την αθλητική ιδέα και προκάλεσαν τη βαθιά απογοήτευση σε αθλητές, παράγοντες ομάδων και θεατές σε αγώνα ΕΠΣΑ στο Αθλητικό Κέντρο Δάσους. Με τιμωρία κινδυνεύει η ΑΕ Δάσος – Δάφνη Χαϊδαρίου, χωρίς να φταίει σε τίποτα!

Το Σάββατο 17/2 οι παίκτες Κ17 της Δάφνης Δάσους και του Φοίνικα Περιστερίου ξύπνησαν νωρίς γιατί είχαν ματς στις 9 μμ στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος ΕΠΣΑ. Όπως κάθε μέρα αγώνα, ήταν μια ωραία μέρα γι’ αυτούς. Όμως τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά.

Όταν παρατάχτηκαν στο γήπεδο για να σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη, διαπιστώθηκε ότι δύο δρομείς έκαναν κύκλους στο ταρτάν. Ο παρατηρητής τού αγώνα ζήτησε την απομάκρυνσή τους. Οι δύο φύλακες του γηπέδου τους ειδοποίησαν να αποχωρήσουν, όμως αυτοί αρνήθηκαν. Ανένδοτος ο παρατηρητής στις εκκλήσεις όλων -και των φιλοξενούμενων- ακύρωσε τον αγώνα!

32 νεαροί αθλητές και πάνω από 40 γονείς – θεατές έμειναν εμβρόντητοι! Όπως μας είπε ένας γονιός, που “τρέχει” στα γήπεδα επί 10 χρόνια με τον γιό του, τέτοια απογοήτευση δεν είχε ξαναζήσει. Τα παιδιά θύμωσαν πολύ, οι θεατές ξεσηκώθηκαν, αλλά έμειναν ανυποχώρητοι τόσο οι δύο ασκούμενοι όσο και ο παρατηρητής. Οι φύλακες είχαν εξαντλήσει το “πεδίο δράσης τους”, καθώς δεν είχαν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε για το περιστατικό ήταν βέβαια εξοργισμένοι με τη συμπεριφορά των δύο δρομέων. Όμως “τα είχαν” περισσότερο με τον “άρχοντα του αγώνα”, τον παρατηρητή. Διότι, όπως μας είπαν, και άλλες φορές έχει ξεκινήσει και έχει ολοκληρωθεί ματς με κάποιους να τρέχουν γύρω γύρω, “αυτός όμως ήθελε να παραστήσει τον αυστηρό και ανυποχώρητο, να πουλήσει εξουσία”. Οι δύο που έτρεχαν στο ταρτάν δεν έδωσαν βέβαια καμία αξία σε αθλητές και θεατές, αλλά ο παρατηρητής απλά έκανε επίδειξη τυπολατρείας εκτός της πραγματικότητας της κατηγορίας.

Σημειωτέον ότι και η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε όσο ήταν δυνατόν να γίνει ο αγώνας.

Η Δάφνη Δάσους, ως γηπεδούχος, θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διακοπή του αγώνα και κινδυνεύει με μηδενισμό και πρόστιμο. Αν το γεγονός επαναληφθεί θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα, παρόλο που δεν έχει καμία ευθύνη για όσα έγιναν. Και φυσικά τίποτε δεν αποκλείει ότι θα ξαναγίνουν.

Εδώ μπαίνει η ευθύνη του Δήμου. Τι πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Εφόσον το γήπεδο διατίθεται για επίσημο αγώνα, πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της ΕΠΣΑ. Πχ, πρέπει να κλείνονται όλες οι είσοδοι σε άτομα εκτός αγώνα. Αν δεν είναι αποφασισμένος να το κάνει αυτό ο Δήμος, πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις για τις ομάδες.

“Είναι κρίμα η προσπάθεια των παιδιών, αλλά και ο ίδιος ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, να ακυρώνονται με αυτό τον τρόπο”, κατέληξε ο συνομιλητής μας.

Σκηνές "απείρου κάλλους" σε αγώνα του τοπικού, στο γήπεδο του Δάσους 3

Σκηνές "απείρου κάλλους" σε αγώνα του τοπικού, στο γήπεδο του Δάσους 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button